Evo ko će biti na funkcijama u Bijeloj kući

Izabrani predsjednik SAD Džo Bajden otkrio je ko će biti na funkcijama u Bijeloj kući, a u raznolikom timu naći će se neki od ljudi koji su bili na višim pozicijama u kampanji i neki od njegovih najbližih saradnika, piše AP.

BUKA portal / 17. Novembar 2020

 

Bajden je potvrdio da će bivša menadžerka kampanje Džen O'Mali Dilon biti postavljena na mjesto zamjenika šefa kabineta, dok će se predstavnik Luizijane u Kongresu i kopredsedavajući kampanje Sedrik Ričmond, i savjetnik kampanje Stiv Riketi, naći na višim funkcijama u novoj administraciji.

Viši savjetnik novoizabranog predsjednika postaće Majk Donilon dugogodišnji Bajdenov saradnik od povjerenja. Dana Remus glavna savjetnica kampanje postaće savetnica Bijele kuće, dok će zamjenica menadžera kampanje Džuli Čavez Rodrigez doći na čelo Kancelarije za međuvladine poslove.

Ani Tomasini, koja trenutno obavlja funkciju šefa osoblja zaduženog za Bajdenova putovanja, naći će se na mjestu direktorke za operacije Ovalnog kabineta.

Šef osoblja kampanje Entoni Bernal postaće viši savjetnik Džil Bajden, dok će njen šef osoblja postati Džulisa Rejnoso Pantaleon bivša Obamina ambasadorka u Urugvaju.

(Tanjug)


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.