Evo šta Tviteraši iz BiH misle o Milanovićevoj izjavi da je BiH 'sr...nje'

Na riječi bivšeg premijera Hrvatske i lidera SDP-aZorana Milanovića da "Bosna i Hercegovina nije država" i da je "veliko s...." još uvijek nema reakcija zvaničnih institucija Bosne i Hercegovine i njihovih predstavnika.

N1 / 25. August 2016

 Međutim, korisnici društvenih mreža uglavnom su se složili sa Milanovićem.

Hrvatski Jutarnji list objavio je dio snimke sastanka Zorana Milanovića sa predstavnicima branitelja na kojem on Josipu Klemmu iDražimiru Jukiću govori šta misli o BiH i njenoj vlasti. Žalio se da nema s kim razgovarati, jer je to zemlja bez reda i poretka, i "to nisu pravi i topli ljudi".

"BiH nije država. Tamo nemaš s kim šta razgovarati, ja bih - da se mene pita, ali i neki od vas imaju porijeklo u BiH, dakle - ja bih ih ugurao u EU preko reda. I to stalno govorim, kroz prste. Tamo nema reda, nema poretka, Dodik šuruje sa Vučićem. Sad se to prelama majke ti mile preko austrijskih predsjedničkih izbora.

To su stvari koje se tiču nas. Najlakše je dobiti glasove preko austrijskih Srba, kojima jako dobro zvuči da se RS odcijepi, da se organizuje referendum. Tip igra na to. Šta ćemo mi? Hoćemo ostaviti Hrvate u BiH u državi sa Bošnjacima. Imamo posla sa negativcima, zapamtite to. To nisu pravi i topli ljudi", dodaje Milanović.

Korisnici društvenih mreža u BiH, posebno Twittera, uglavnom su se složili sa Milanovićem;

         


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.