Facebook uvodi sedam velikih promjena!

Evo šta nam iz ove kompanije dolazi uskoro...

BUKA / 26. Mart 2015

Najmoćnija svjetska društvena mreža najavila je sedam velikih promjena koje čekaju korisnike u narednom periodu. Podrazumijeva se da je Facebook objavio kako su promjene podređene boljoj komunikaciji sa ljudima i sa poslovnim korisnicima.

Mark Zuckenberg i njegovi direktori predstavili su na konferenciji posvećenoj razvoju kompanije nekoliko promjena koje nas čekaju.


Evo šta nam dolazi iz ove kompanije uskoro.

1. Facebook će uskoro početi podržavati i promovisati videa snimljena u 360 stepeni ( isti princip koristi Google Street view ).2. Bolje praćenje online kupovina i bolja komunikacija sa kompanijama preko Messengera.


Ova opcija omogućiće vam da se bolje informišete o stvarima koje ste kupili online a kompanije će Vam direktno u inbox slati informacije o kupljenim stvarim.


3. Upotreba ostalih aplikacija u okviru Messengera.


Uskoro ćete moći otvoriti preko Messangera i ostale aplikacije, poput aplikacije Giphy za kreiranje GIF-ova da biste poslali poruku. Prije ste morali zatvoriti aplikaciju, otvoriti Giphy, kreirati GIF pa ga onda tek kopirati u poruku.

David Marcus , šefu odjela Messengera u Facebooku rekao je da su GIF-ovi sjajna stvar koja čini svijet boljim.

4.Videa koja postavite na Facebook će se moći embedovati na druge lokacije online.

Prije se dešavalo da ukoliko postavite video na Facebook, njegovo preuzimanje je moguće samo ako kliknete na link.

Ovo je još jedan mamac kako odvući korisnike sa Youtube-a na Facebook.


5. Ako komentarišete nešto na nekom mjestu online, pojaviće se i na Facebooku.

Slijedeći put ako želite da prokomentarišete nešto ispod članka koji ste pročitali, taj će se komentar automatski objaviti ispod  priče objavljene i na Facebooku. Ova promjena služi kako bi medijske kompanije ostvarile veću angažovanost sa  sadržajem koji objave.

Evo kako će to izgledati:

6. Spremite se da kontrolišete više uređaja preko Vašeg Facebook naloga.

Kompanija je najavila kako njihovi dizajneri pronalaze načine za kreiranje programa koji će moći kontrolisati sve, od vrata vaše garaže pa sve do uređaja za zalijevanje cvijeća.7. Programeri će dobijati analitičke rezultate uspješnosti svojih aplikacija.


Besplatna monitoring ploča biće namijenjena programeri da imaju uvid u interakciju među korisnicima, i odakle dolaze - i to na svim uređajima.


Izvor: CNN
Preveo za BUKU Elvir Padalović

 

 


Buka preporuka

Nauka i tehnologija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.