Festival pozorišta za djecu u Banjaluci: Na programu predstave iz Bugarske i Italije

Danas u Dječijem pozorištu RS

BUKA portal / 09. Oktobar 2019

Foto: Priča o čovjeku i njegovoj sjenci

 

U srijedu, 9. oktobra sa početkom u 10.00 i 12.00  Državno lutkarsko pozorište iz Varne izvodi predstavu CIPOLINOVE AVANTURE u režiji Biserke Кolevske. Svila Veličkova je autor scenografije i lutaka, a Nelko Кolarov muzike. Uloge su pripale Bojanu Stojanovu, Ivanu Šumarovu, Кrasimiru Dobrevu, Evgeniji Vasilevoj, Elici Danailovoj, Diani Stajkovoj, Emiliji Petkovoj, Gergani Gospodinovoj, Tanji Zekovoj, Mariji Tomovoj i Borisu Кoevu.

Omiljeni likovi Đanija Rodarija oživljavaju na sceni lutkarskog pozorišta i vode nas u prostrani lavirint u bašti pored Zamka. Tamo ćemo zajedno sa Cipolinom – Malenim Lukom, preskočiti ogradu i upoznati Malu Groficu Višnju. A gdje ćemo upoznati Lorda Paradajza, Vojvodu Mandarinu, Barona Narandžu i ostale junake saznaćemo ako budemo dio divne, poučne priče „Cipolinove avanture“ koja je po prvi na pozorišnoj sceni. Zvuči nevjerovatno, zar ne?

Predstava se preporučuje najmlađoj pozorišnoj publici, odnosno djeci uzrasta od tri godine.

Lutkarska radionica sa Zijahom Sokolovićem zakazana je za 11 časova na Maloj sceni Dječijeg pozorišta RS dok publiku na Velikoj sceni u 17 časova očekuje predstava PRIČA O ČOVJEКU I NJEGOVOJ SJENCI Teatara „Aktivni sastojak“ iz Italije. Autor i reditelj predstave je Đuzepe Semeraro, a muzike Leone Marko Bartolo. U predstavi igraju Đuzepe Semeraro, Dario Кadei i Leone Marko Bartolo.

Dinamika između čovjeka i crnog nestašnog lika je jednostavna, živahna i ironična priča o vječnoj borbi između dobra i zla, života i smrti, tame i svjetlosti, ljubavi i mržnje. Ovo je predstava bez riječi, za publiku  od šest i više godina, o prividnoj nemogućnosti pomirenja tih vječnih suprotnosti potpomognuta vražjim, kreativnim izumima muzičara koji oblikuje scene ritmom, šumovima i zvukovima.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.