GIPSY KING U BANJALUCI: Za sedam dana uživo možete čuti hitove "Volare", "Bamboleo" i "Samba, samba"

Sve je spremno za spektakularni koncert Gipsy Kings u Banjaluci

BUKA/M.I.D. / 14. Februar 2020

Foto: BUKA

 

Pored Banjaluke Gipsy Kinsg održaće koncerte u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu.

Producent koncerata Tomislav Kašljević rekao je da mu je drago što je Banjaluka na mapi turneje benda Gipsy Kings.

"Ovaj koncert je veoma teško organizovati, to je nešto što radite iz ljubavi. Članovi benda Gipsy Kings žive na različitim krajevima svijeta i teško ih je okupiti. U skladu sa mogućnostima dvorane Borik koncert će biti vrhunski, kako kada je u pitanju zvuk, tako i rasvjeta. Članovi benda su raspoloženi i biće to zaista noć za pamćenje", rekao je na press konferenciji Kašljević u Banjaluci.

Cijena ulaznica za ovaj događaj se kreće od 40 do 80 KM, a producent koncerata Tomislav Kašljević ističe da je cijena prilagođena bh. tržištu.

 

U sklopu mini turneje po regionu "Gipsy Kingsi" će u Zagrebu nastupiti 18. februara, a dan kasnije i u Beogradu. U Sarajevu će nastupiti 20. februara, doć će Banjalučani u hitovima  "Volare", "Bamboleo", "Samba, samba", "Baila Me", "Trista pena" moći uživati 21. februara.

Krajem sedamdesetih braća André i Nicolas Reyes, sinovi priznatog flamenco umjetnika Josea Reyesa, osnovali su grupu Gipsy Kings te ubrzo postali vrlo cijenjeni muzičari i tražena muzička atrakcija u cijelom svijetu. “Gipsy Kings” njihov istoimeni najpoznatiji album, objavljen 1989. godine proveo je 40 sedmica na top ljestvicama te im je to donijelo veliku popularnost širom Evrope, Amerike i Bliskog Istoka.

Na krilima svjetske slave Gipsy Kings su se 2014. godine razdvojili u dvije zasebne frakcije - grupu Nicolasa Reyesa i Andréa Reyesa. André Reyes s desetočlanim bendom nastavlja karijeru izvodeći najveće hitove iz Gipsy Kings muzičkog kataloga koje će izvesti i 21. februara u Banjaluci u dvorani Borik.

Osnivaču grupe GIPSY KINGS, Andréu Reyesu kao gitaristu i pjevaču pridružili su se cijenjeni muzičari kao što su Mario Reyes i Chico Castillo te zajedno stvaraju muziku koja publiku navodi na ples. Na trenutno aktuelnoj turneji “Gipsy Kings by André Reyes” oduševljavaju publiku širom svijeta svojim “Tour Gipsy Unidos” repertoarom, a rasplesaće vas i uz svjetski poznate hitove kao što su “Bamboleo”, “Volare”, “La Dona” i mnogi drugi!

Gipsy Kings by André Reyes francuska je muzička grupa čiji članovi su španskog porijekla te pjevaju na španskom jeziku. U svojoj muzici kombinuju tradicionalni flamenco, pop te druge autohtone muzičke oblike kao što je katalonska rumba.

Danas je, s više miliona prodanih nosača zvuka širom svijeta, André Reyes zahvaljujući samostalnom radu i radu u grupi, jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih predstavnika flamenco rumbe.

Prodajna mjesta na kojima se ulaznice mogu kupiti su: Trg Krajine, blagajna Sportske dvorane Borik te prostorije agencije Star Travel koje se nalaze u Ulici Jevrejska 6, po cijenama od 40 do 80 KM.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.