Gledao sam utrku zajedno sa Schumacherom, postigao je veliki napredak

Todt tvrdi da su zajedno gledali utrke Formule 1 na televiziji i da je sedmerostruki svjetski prvak ostvario 'veliki napredak'

BUKA portal / 30. Juli 2019

Informacije o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera rijetko cure u javnost. Tog kobnog 29. decembra 2013. na skijanju u francuskim Alpama slavni vozač je zadobio teške povrede glave.

O njegovu stanju informacije cure na kapaljku, posljednja koja se u decembru 2018. pojavila u medijima bila je da Michael s porodicom živi u švicarskom Glandu, da ga ne hrane na cjevčicu i kako nije prikovan za kreveta. Sada je nešto konkretnije detalje otkrio bivši šef Ferrarija i predsjednik FIA-e Jean Todt, inače veliki Schumacherov prijatelj, za Radio Monte-Carlo.

Todt tvrdi da su zajedno gledali utrke Formule 1 na televiziji i da je sedmerostruki svjetski prvak ostvario 'veliki napredak'.

- Uvijek sam oprezan u takvim izjavama. Ali, gledao sam utrku zajedno s Michaelom u njegovom domu u Švicarskoj. Michael je postigao veliki napredak. O njemu se brinu jako dobro. Živi s porodicom, i dalje se bori, kao i njegovi bližnji. Mislim da mu moji posjeti pomažu zbog pozitivnih misli - dodao je Todt.

- Naravno da naše prijateljstvo neće više biti isto kao nekada. Ne možemo više komunicirati kao prije. Ali on se nastavlja boriti, kao i njegova porodica - zaključio je Todt.

Jutarnji.hr


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.