Grad Banja Luka: Ne nasjedajte na lažne vijesti

Grad Banja Luka apelovao je danas na građane da ne nasjedaju na lažne, uzbunjujuće poruke o navodnom „potpunom zatvaranju Banje Luke“, zbog epidemije korona virusa.

BUKA portal / 26. Mart 2020

Navedena poruka, koja od juče poslijepodne kruži društvenim mrežama, najobičnija je izmišljotina koja nema utemeljenje u planovima i aktivnostima Štaba za vanredne situacije, saopštili su iz Gradske uprave.

"Ovi teški dani, u kojima se svi zajedno suočavamo za velikim izazovima, nisu vrijeme za smišljanje neslanih šala i neosnovano širenje panike. Upozoravamo da kreiranje ovakvih, lažnih poruka predstavlja najgrublje kršenje važeće Odluke o zabrani izazivanja panike za vrijeme vanredne situacije, te pozivamo nadležne institucije da istraže ko stoji iza ovih poruka, a građane još jednom podsjećamo da su republičke i gradske institucije jedini zvanični kanal koji pruža tačne i vjerodostojne informacije o izazovima sa kojima se suočavamo usljed aktuelne epidemiološke situacije", navode u Gradu Banja Luka.

Istovremeno, građane podsjećaju da Grad Banja Luka, od otvaranja aktuelne krize, javnost pravovremeno obavještava o apsolutno svim relevantnim informacijama, vezanim za epidemiološku situaciju na području Grada, te, u skladu s tim, na građane još jednom apeluju da ne nasjedaju na zlonamjerne i opasne laži, poput navedenih.

Podsjećamo, među građanima Banje Luke se proširila vijest da će u narednom periodu biti zatvorene sve prodavnice, što iz Uprave Grada jasno demantuju.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.