Grad Banjaluka podržava Demofest

Prijedlog grada Banjaluka uslijedio je nakon što su građani, početkom ove sedmice, počeli potpisivati peticiju s ciljem animiranja nadležnih da "Demofest" bude održan i ove godine.

Agencije/BUKA / 01. Mart 2012

Grad Banjaluka pozvao je pojedine nadležne organe Republike Srpske da podrže ovogodišnje održavanje muzičkog festivala "Demofest".

Predloženo je da iz gradskog budžeta bude obezbijeđeno 30.000 KM, koliko je i planirano, te da resorna ministarstva obezbijede 70.000 KM, a da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik odobri dodatnih 20.000 maraka iz budžeta predsjednika Srpske, kažu u Odjeljenju za društvene djelatnosti Administrativne službe grada Banjaluka.

Prijedlog grada Banjaluka uslijedio je nakon što su građani, početkom ove sedmice, počeli potpisivati peticiju s ciljem animiranja nadležnih da "Demofest" bude održan i ove godine.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljiljana Radovanović rekla je da grad kontinuirano podržava ovu manifestacuju od kako je prvi put održana 2008. godine.

Radovanovićeva je istakla da sredstva, koja su planirana u gradskom budžetu, kao i sredstva organizatora, nisu dovoljna da bi bile realizovane sve planirane aktivnosti i održana pozicija manifestacije, već da je neophodno da se uključe i druge institucija, kako bi ovaj se festival održao.

"Najbitniji aspekt `Demofesta`, osim promocije grada i regiona nastupima popularnih izvođača i učesnika festivala, je šansa koju pruža talentovanim mladim ljudima i demo-bendovima, kao i njihovoj afirmaciji i pozicioniranju na takmičenjima na festivalu. Upravo je takmičarski karakter ono što ovaj festival čini jedinstvenim u regionu", rekla je Radovanović.

Festival je prije nekoliko mjeseci najavio gašenje zbog nedostatka sredstava.

Prvi Nektar Demofest održan je 2008. godine, kada je postigao nevjerovatan publicitet u regiji, prvenstveno zbog izvanrednih uslova u kojima su bendovi nastupali, odlične organizacije i besplatnog ulaza na koncerte. Te godine uvršten je u godišnji kalendar kulturnih manifestacija grada Banjaluka i ocijenjen je kao događaj visokog kvaliteta i velikog uspjeha kod lokalne i inostrane javnosti.

 

Potpisivanje peticije za spas Demofesta

Peticija se može potpisati u Demofest Pub-u, Trgu Krajina, Pravnom fakultetu i Studentskom domu, a u pripremi su i nove lokacije na kojima će peticija biti dostupna svima onima koji žele da nam pomognu, kako bi i ove godine grad Banjaluka bar na 3 dana postala regionalno središte kulture.  

   


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.