Građanke Banjaluke reaguju: Zoran Milivojević se lažno predstavlja i opravdava nasilje

Povodom najavljenog gostovanja Zorana Milivojevića u Banskom dvoru u Banjaluci, neformalne grupe “Nezadovoljne građanke Banjaluke” izrazile su svoje nezadovoljstvo trošenjem javnog novca na gostovanja diskutabilnih osoba.

BUKA portal / 18. Juni 2019

“Osuđujemo gest predsjednice RS Željke Cvijanović koja od novca građana planira ugostiti Zorana Milivojevića iz Srbije, koji se u javnosti lažno predstavlja kao psihoterapeut iako mu je licenca odavno istekla i nije obnovljena”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima.

Planirano je da Milivojević sutra u Banskom dvoru održi predavanje na temu “Sačuvajmo porodicu”. Međutim, Milivojevićevi stavovi su radikalni i izuzetno opasni, i kao takvi nisu u skladu sa evropskim standardima kojima težimo.

Radi se o osobi koja zagovara fizičko kažnjavanje djece do te mjere da je svojevremeno stručna javnost, koju je činilo više od 400 psihologa, morala javno da se ogradi od njegovih stavova i izjava. U žižu javnosti dospio je u julu 2017. godine, kada je žrtvu porodičnog nasilja optužio da je kriva za sopstveno ubistvo i ubistvo svog djeteta.

“Svaka savremena tragična priča, uključujući onu u kojoj je otac bacio pred majku zadavljeno dete, nakon čega ju je usmrtio nožem, ima svoju istoriju i svoj kontekst. Da majka nije ignorisala više odluka suda i sprečavala oca da viđa dete, možda se ova tragedija ne bi desila”, kazao je Milivojević kada je Maju Đorđević bivši muž ubio ispred Centra za socijalni rad Rakovica, a prije toga zadavio njihovog četvorogodišnjeg sina.

"Žrtva je godinama pokušavala da dokaže da je njen bivši muž opasan po nju i njihovo dijete, jer je već prijetio da će je ubiti, dok je njenu sestru pokušao da zakolje razbijenom flašom. Zbog toga mu je branila da viđa dijete" zaključuje se u saopštenju neformalne grupe “Nezadovoljne građanke Banjaluke” 


 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.