Gruzija uputila protestnu notu BiH zbog jednog Dodikovog gosta, evo kako je on odreagovao...

Predsjednik Južne Osetije Anatolij Bibilov, koji boravi u posjeti Republici Srpskoj, sastao se u Banjaluci sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i sa ministrom za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatanom Klokićem te su potpisali memoranduma o saradnji gruzijske pokrajine Južne Osetije i Republike Srpske.

Buka / 10. Januar 2018

Kako je za N1 potvrđeno u Ministarstvu vanjskih poslova BiH, stigla je diplomatska nota koju je Gruzija uputila našoj zemlji, a nakon dolaska delegacije gruzijske pokrajine Južne Osetije na obilježavanje Dana RS koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

"Oni su u Republici Srpskoj, ne u Bosni i Hercegovini", odgovorio je Dodik na pitanje o protestnoj noti Gruzije zbog prisustva rukovodstva Južne Osetije na Dan RS a javlja N1

 

Nisam došao u Bosnu i Hercegovinu, već za praznik u Republiku Srpsku – ustvrdio je danas predsjednik samoproglašene i međunarodno nepriznate Južne Osetije Anatolij Bibilov, komentarišući određene navode da je zbog njegovog prisustva u Banjoj Luci, 9.januara, na "Dan RS-a", Gruzija uputila diplomatsku notu Bosni i Hercegovini.

Istakao je da Južna Osetija želi da sarađuje s narodima koje smatra prijateljskim.

-Ne moramo za to od nekoga da tražimo dozvolu. Šta više, ne trebamo tražiti dozvolu za to od Gruzije, koja je nedavno uništavala narod Južne Osetije – ustvrdio je Bibilov, ali i dodao da žele dobre međusobne odnose sa svima, koji to žele pa i s Gruzijom.

Tokom sastanka s predsjednikom RS-a Miloradom Dodikom zaključili su, kazao je, da je nastanak i razvoj dvaju republika gotovo pa isti, kao "bliznakinja".

-Imamo isti pogled na svijet i na isti način ocjenjujemo događaje i imamo isti odnos prema našem strateškom partneru – Ruskoj Federaciji – rekao je Bilibov na konferenciji za novinare.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.