GUBITAK 2,6 MILIONA Višković naredio direktorima: Dajte ostavke!

Premijer Republike Srpske Radovan Višković pozvao je direktore 18 šumskih gazdinstava koja posluju negativno da sami napuste funkcije, jer je cilj institucija stabilizacija preduzeća Šume Srpske, koje je u prvih šest mjeseci imalo gubitak od 2,6 miliona

Srna / 12. Septembar 2019

Višković je rekao novinarima nakon tematske sjednice Vlade Republike Srpske u Banjaluci na kojoj je razmatrana Informacija o stanju u šumarstvu u Republici da su usvojeni zaključci s ciljem stabilizacije preduzeća Šume Srpske.

- Očekujem od javnih preduzeća da posluju pozitivno i da Republika Srpska od njih ima dobit, odnosno da uplaćuju dividendu - naglasio je Višković.

On je napomenuo da je rukovodstvo Šuma Srpske sada pod lupom i da zaključci Vlade, među kojima je da ovo preduzeće mora efikasno funkcionisati, moraju biti sprovedeni.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić smatra da mogu biti rješavani postojeći problemi u Šumama Srpske iako dio gazdinstava ima finansijske minuse i prevelik broj zaposlenih.

Direktor Šuma Srpske Slaven Gojković rekao je da je Vlada Srpske dala punu podršku upravi i nadzornom odboru ovog preduzeća, kao i resornom ministarstvu u rješavanju postojećih probema.

On kaže da u narednom periodu može doći do smjene direktora gazdinstava, navodeći da negativno posluju "Romanija" Sokolac, "Vrbanja" Kotor Varoš i još 16 gazdinstava.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.