Hakovana FB stranica ReStarta: Znamo ko je imao motiv!

Predsjednik organizacije ReStart Srpska Stefan Blagić potvrdio je medijima da je zvanična Facebook stranica ovog udruženja hakovana, te da će sva saznanja o ovom napadu prijaviti MUP-u RS.

BUKA portal / 16. Septembar 2019

"Facebook stranica Restarta je hakovana u noći između petka na subotu. Društvene mreže su naše glavno sredstvo za objavu naših mišljenja, stavova i ideja i zato ovo smatramo napadom, ne samo na Restart, već i na slobodu govora u Republici Srpskoj. Napadnut nam je i Instagram nalog, koji smo ipak uspjeli sačuvati. Mi ćemo otići u MUP RS i prijaviti ovaj slučaj. Otkad je hakovana, mnoge laži su se pojavljivale na Restartovoj FB stranici, od toga da je moj FB profil hakovan, do toga da je naša stranica prodata. Želim demantovati sve ove neistine, a mi ćemo se boriti i dalje", rekao je Blagić.

On kaže da su o svemu obavijestili i kompaniju Facebook, te da još uvijek čekaju njihov odgovor.

Kako tvrdi Blagić, oni su uspjeli saznati i preko kojeg profila je izvršen napad na njihovu stranicu, ali još uvijek ne mogu da govore ko stoji iza svega.

"Znamo koji lažni profil je učestvovao u napadu. To je profil Marko Matić. Ne možemo sad sa sigurnošću da upiremo prstom u nekoga, ali znamo ko je imao motiv. Naše zadnje aktivnosti na FB stranici su bile usmjerene na nekonzistentnost u djelovanju opozicije, ali i podršku grupi Pravda za Davida. Tako da ne isključujemo ni tu mogućnost da je neko od njih upleten, ali ne želimo u ovom trenutku nikoga optuživati. Čekamo da vidimo hoće li institucije odraditi svoj posao", rekao je Blagić. 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.