HALID BEŠLIĆ PORUČIO DA OSTAJE U BIH Ne mogu živjeti od penzija, pjevaću dok god budem mogao

Legendarni pjevač o vijesti koja je odjeknula u regionu

BUKA portal / 24. Decembar 2018

Posljednjih dana u domaćim i regionalnim medijima odjeknula je vijest da legendarni pjevač Halid Bešlić napušta Bosnu i Hercegovinu i seli se u Njemačku.

 

Bešlić je za „Dnevni avaz“ objasnio o čemu se radi, a posebno je naglasio da mu nije jasno kako je došlo do takvih napisa.

– Ne znam uopšte ko je dao tu izjavu. Nisam ja to nikad dao. Nije istina da odlazim. Moj sin Dino, snaja Mahira i njihova djeca Lamija i Belmin-Kan idu u Njemačku. Ja ću biti tamo-vamo, kao i do sada. A sada posebno, s obzirom na to da je snaja dobila posao i da će djeca još malo krenuti u vrtić – govori nam Bešlić.

Vaš odlazak u penziju naveden je kao jedan od razloga zašto napuštate BiH

– Sada stičem pravo na penziju, i ovdje u Bosni i u Njemačkoj. I dalje ću pjevati. Ali, penzija je penzija. U Njemačku ću ići više zbog djece, da budem s njima, a biću više u Sarajevu.

Radujete li se penziji?

– Ne radujem. Ne mogu ja živjeti od penzije. Navikao sam da imam malo pristojnija primanja. Pjevaću dokle god budem mogao, a neka i penzije.

 

Još malo i Nova godina će. Vi, vjerujem, imate mnogo posla?

– Nisam odavno sebi ovako zadao decembar, da pjevam non-stop, puno svirki. Već sam se umorio. Hvala Bogu, još nekoliko svirki imam i to je to.

A zdravlje, kako Vas služi?

– Onako, nije baš nešto najbolje, ali nije ni loše. Zdravljem nisam zadovoljan 100 odsto, ali je dobro, guram. Malo imam problema s nogama, išijasom i leđima… to me često boli. Imam problem i kada pjevam, pa na bini često koristim stolicu da sjednem. Ali, dobro je… Išao sam malo u banju.

Nedavno ste rekli da ste obišli svijet, ali da…

– Bosne nigdje nema. Normalno. Samo što u Bosni nema para, a inače… Ne znam ko je objavio, baš su me mnogi pitali. A priče same kruže. Još i portali to malo zakuhaju. Ma hajde, kao da je to sada bitno nešto.

(Avaz.ba)

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.