Haos se nastavlja u Egiptu: Još jedna reprezentacija povukla se sa Svjetskog prvenstva zbog COVID-a!

Reprezentacija Zelenortskih Ostrva odlučila je povući se sa Svjetskog rukometnog prvenstva. Nakon što su jučer morali otkazati utakmicu protiv Njemačke, danas su odlučili otkazati cijeli turnir.

BUKA portal / 18. Januar 2021

Podsjetimo, afrička reprezentacija imala je previše COVID pozitivnih igrača, pa nisu mogli skupiti potrebnih deset zdravih koji će konkurirati za susret s Njemačkom.

IHF je jučer bio optimističan jer su najavili oporavak nekih igrača, no bilo je jasno da više nema smisla produžavati agoniju momčadi u kojoj su problemi sa zaraženim rukometašima počeli još uoči turnira.

Reprezentacija Zelenortskih Ostrva izgubila je utakmicu od Njemačke službeno 10:0, koliko će biti registrirana i ona sutrašnja koja se trebala igrati protiv Urugvaja.

Tako će Urugvaj kao najslabija reprezentacija na ovom turniru ipak igrati drugi krug zajedno s Mađarskom i Njemačkom.

Osim utakmica protiv Njemačke i Urugvaja, sve ostale utakmice koje bi ova reprezentacija trebala igrati u razigravanju za posljednja mjesta na prvenstvu bit će registrirane 10:0 za protivnika.

Nekoliko dana uoči početka SP-a s turnira su se povukle reprezentacije Češke i SAD-a zbog velikog broja COVID pozitivnih igrača, a umjesto njih su upale Sjeverna Makedonija i Švicarska.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.