Hitna sjednica Parlamenta BiH: Migranti i pravosuđe

Druga hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za danas, saopšteno je iz parlamenta.

Srna / 14. Juni 2019

Na dnevnom redu su dvije tačke - situacija u pravosudnim institucijama BiH, sa naglaskom na obaveze iz preporuka Evropske komisije i informacija Savjeta ministara o kontroli priliva masovnog broja migranata i izbjeglica u BiH sa osvrtom na bezbjednosnu i humanitarnu situaciju u Unsko-sanskom kantonu. 

Sazivanje hitne sjednice tražilo je 14 poslanika iz SDP-a, SBB-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a, A-SDA, PDA i Nezavisnog bloka. 

Iz Кluba poslanika SNSD-a, kao i Srpskog kluba najavljeno je da njihovi poslanici neće doći na sjednicu. 

Predsjedavajući Кluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Кošarac potvrdio je juče da poslanici SNSD-a neće doći na hitnu sjednicu Predstavničkog doma, iako bi, kako kaže, imali mnogo toga da kažu o situaciji u pravosuđu BiH, kao i o migrantskoj krizi. 

Кošarac je upozorio da se iza inicijative grupe poslanika za sazivanje hitne sjednice ovog doma krije opasna, protivustavna i protivzakonita namjera da se produži tehnički mandat Savjetu ministara u kojem sjede nelegitimni predstavnici srpskog naroda i Republike Srpske. 

I predsjedavajući Srpskog kluba u Predstavničkom domu BiH Nenad Stevandić izjavio je juče da ovaj klub neće prisustvovati hitnoj sjednici ovog doma zato što su je inicirali poslanici koji su prvi u BiH prekršili zakone, odnosno nisu dozvolili da bude formirana komisija za izbor predsjedavajućeg novog saziva Savjeta ministara. 

Početak sjednice zakazan je za 10.00 časova. 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.