Hoće li Kusturica konačno doći u Sarajevo: Dobio poziv kojem će teško odoljeti

Svi su potvrdili dolazak, dok od zdravstvenog stanja zavisi hoće li Mira Banjac prisustvovati premijeri. Od Kusturice nije stigao još nikakav odgovor, kaže Avazov izvor

BUKA portal / 09. Februar 2019

 

Probe za predstavu „Sjećaš li se Dolly Bell“ u režiji Kokana Mladenovića počele su u januaru, a na premijeru 15. marta u Kamerni teatar 55, kako Dnevni avaz saznaje, pozvan je i Emir Kusturica.

 

Prema tekstu Abdulaha Sidrana snimljen je kultni film 1981. godine, koji je režirao Kusturica. Pozivnice su dobili i glumci Slavko Štimac, Ljiljana Blagojević i Mira Banjac.

 

- Svi su potvrdili dolazak, dok od zdravstvenog stanja zavisi hoće li Mira Banjac prisustvovati premijeri. Od Kusturice nije stigao još nikakav odgovor, a s obzirom na to da je režirao kultni film u Kamernom smatraju da bi bilo lijepo da se pojavi - kaže Avazov izvor.

 

Za sada nije poznato je li ovaj poziv reditelju uputio direktor Kamernog teatra 55 i nekadašnji Kusturicin student, slavni glumac Emir Hadžihafizbegović ili rediteljev prijatelj i dugogodišnji saradnik, scenarista i pisac Abdulah Sidran?!

Preuzeto sa Avaz.ba


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.