Hrvat i Srpkinja: Kajak nas je spojio i više se ne odvajamo

Antun Novaković (22) već godinu i pol ljubi Milicu Starović (31). Treniraju u Novom Sadu, žive zajedno u Slavonskom Brodu, a cilj im je zajedno nastupati na Olimpijskim igrama 2020. Milica je normu već ostvarila...

24sata.hr / 29. August 2019

privatna arhiva

Ljubav prema kajaku spojila je dvoje vrhunskih sportaša u lijepu ljubavnu priču. Naš najbolji kajakaš Antun Novaković (22) već godinu i pol je u sretnoj vezi s Novosađankom Milicom Starović (31), reprezentativkom Srbije. 

Usprkos kilometrima koji su ih dijelili i razlici u godinama, uspjeli su posložiti privatni život i fokusirati se na Olimpijske igre u Tokiju sljedeće godine. 

- Zajedno smo se pripremali za Svjetsko prvenstvo koje je od 20. do 24.08. bilo u mađarskom Szegedu. To je bila prilika za izboriti norme za OI u Tokiju. Ja sam uspjela u jednosjedu na 500 metara, Antun nažalost nije ovaj put, ali bit će još prilika - kaže Milica koja je bila svjetska viceprvakinja 2015. i brončana 2017., europska prvakinja 2016., a godinu prije uzela je i dvije europske bronce. 

Antun je u juniorskoj konkurenciji bio europski prvak i svjetski viceprvak, a kako u Hrvatskoj nema tako dobre uvjete za trening od 2017. trenira sa srpskom reprezentacijom. Tamo ima jednako kvalitetne veslače, čak i svjetske prvake u njegovoj disciplini pa brže napreduje. Dodatni bonus je što je tamo i Milica...

- Kad je Antun počeo s nama trenirati i ići na pripreme počeli smo se družiti i provoditi više vremena zajedno. Nekako malo po malo postajali smo svjesni da si umnogočemu odgovaramo i rodila se ljubav - prisjeća se Milica. 

Od početka ove godine službeno i žive zajedno u Slavonskom Brodu, no rijetko su kod kuće pa to i nije ključno za opstanak njihove veze.

- Stalno smo negdje na pripremama. U zimskom periodu idemo na visinske pripreme, a od drugog mjeseca imamo proljetne veslačke pripreme koje traju dva mjeseca u kontinuitetu uglavnom u Turskoj, tako da smo tamo cijelo vrijeme. Nakon povratka nam počinje sezona, pa smo svugdje po malo, po nekoliko tjedana, zato smo nažalost najmanje kod kuće zajedno. Ali trudimo se da sve pripreme odrađujemo na istom mjestu kako bismo bili što više zajedno - objašnjava Milica i dodaje kako im godine nikada nisu bile problem. 

Imali su se vremena upoznati, vode isti život i vole iste stvari pa gotovo da nema razlike. Godine im, slažu se, nisu najmanji, nego nikakav problem. Najveći problem je gledati ovog drugog kako se natječe. 

- Puno mi je teže gledati Antuna nego sama veslati utrku i mučiti se. Pomogla bih mu na bilo koji način, a naravno da ne mogu, pa samo cupkam i odskačem od zemlje od stresa - smije se Milica. 

Iako ju je dosad pratio peh četvrtog mjesta, na ovom Svjetskom prvenstvu njime je bila i više nego zadovoljna. Naime, toliko je bilo dovoljno da se plasira na Olimpijske igre.

- Od europskog zlata u Moskvi 2016. do ovog europskog 2019. svaki put sam bila četvrta u jednosjedu na 500 metara. Uvijek za dlaku izmakne ta medalja, jednom za dvije stotinke, a lani za stotinku što je doslovno za oko nevidljiva razlika, ali suci su tako odlučili - sjeća se Milica. 

Antun će novu priliku imati na europskim kvalifikacijama u svibnju 2020. te Svjetskom kupu. 


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.