Hrvatska IKEA upozorava: Ako ste kupili ovu lampu, vratite je

Provjerite da li ste kupili ovaj proizvod...

Index / 26. Septembar 2018

IKEA poziva sve kupce koji su kupili CALYPSO stropne lampe nakon 1. kolovoza 2016. da provjere oznaku datuma na proizvodu. IKEA povlači sve CALYPSO stropne lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvodnje: 1625 do 1744.

"IKEA je primila izvješća o padu staklenih sjenila te kako bismo smanjili rizik za naše kupce, IKEA povlači iz prodaje sve CALYPSO stropne lampe proizvedene između i uključujući ove oznake datuma proizvodnje: 1625 do 1744.

IKEA poziva sve kupce koji posjeduju CALYPSO stropnu svjetiljku proizvedenu tijekom spornih datumskih oznaka da je vrate u robnu kuću, gdje će im biti zamijenjena novom CALYPSO lampom ili punim povratom plaćenog iznosa. IKEA ne zahtijeva nikakve dokaze o kupnji", kažu u priopćenju.

"Rizik je više nego dovoljan razlog da povučemo lampu"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa nastavljaju:

"Sigurnost proizvoda za tvrtku IKEA vrlo je ozbiljno pitanje. Svi naši proizvodi su testirani i usklađeni s važećim standardima i zakonima. Unatoč tome, primili smo izvješća da su CALYPSO staklena sjenila padala. Kako bismo zaštitili kupce i izbjegli daljnje incidente, odlučili smo povući sporne proizvode, a kupcima nudimo potpuni povrat novca ili zamjenski proizvod".

"Iako je iznimno niska vjerojatnost da će se daljnji padovi opet dogoditi, rizik je više nego dovoljan razlog da IKEA povuče sporne lampe", kaže Emilie Knoester, menadžerica odjela za rasvjetu i pametne domove u IKEA of Sweden, te nastavlja: "Sigurnost kupaca je glavni prioritet za tvrtku IKEA, zbog čega smo se – zbog mjera predostrožnosti – odlučili na povlačenje zahvaćene serije.“

 

 

Index

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.