Hrvatska: Žena tri puta manje nego muškaraca na rukovodećim pozicijama u kompanijama

Istraživanje pokazuje da u visokom poslovnom svijetu žene napreduju samo do "staklenog stropa"

Anadolija / 10. Maj 2014

Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić je u Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) predstavila rezultate istraživanja o zastupljenosti žena i muškaraca na upravljačkim i rukovodećim pozicijama u 500 najznačajnijih trgovačkih društava u Republici Hrvatskoj.

Rezultati pokazuju rodno uvjetovane, nepovoljne trendove na tržištu rada te sa statističkom relevantnošću ukazuju na postojanje napredovanja samo do "staklenog stropa", javio je dopisnik Anadolu Agency (AA).

Istraživanjem je utvrđeno kako postoji velika razlika u zastupljenosti žena i muškaraca s obzirom na pravni oblik društva. Postotak zastupljenosti žena u upravama i nadzorima dioničkih društava te društava i trgovačkih društava s ograničenom odgovornošću je između 16,3 i 24,6 posto.

Nalazi istraživanja pokazuju da je tek 9,43 posto žena uspjelo doseći poziciju predsjednice upravnih tijela, a za predsjednice nadzornih odbora ta je brojka 14,3 posto.

"Na jednu članicu upravnih tijela i nadzornih odbora hrvatskih trgovačkih društava dolaze tri člana, dok je vjerojatnost sudjelovanja žena nakon 55. godine u upravnim tijelima više od 100 posto manja od vjerojatnosti sudjelovanja muškarca iste dobne skupine", istaknula je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić te dodala kako "trend povećanja broja visokoobrazovanih žena na tržištu rada u zadnjem desetljeću zasigurno doprinosi rastu udjela žena na upravljačkim pozicijama".

Rezultate je komentirao i Davor Majetić, glavni direktor HUP-a: Uravnotežena zastupljenost žena i muškaraca na upravljačkim pozicijama jamac je kompanijama na hrvatskom tržištu da na najbolji način koriste ljudski potencijal koje im društvo nudi. HUP će zajedno s pravobraniteljicom aktivno sudjelovati u predlaganju konkretnih mjera za pružanje jednakosti prilika u pogledu sudjelovanja na upravljačkim pozicijama pri čemu primarni kriteriji trebaju biti znanje, stručnost i trud.

Nakon predstavljanja rezultata održao se okrugli stol "Rodna uravnoteženost na upravljačkim razinama" na kojem se raspravljalo o glavnim zaključcima i nalazima istraživanja.

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.