HUMANITARNA TRKA: Škola sporta "Sunce" pomaže djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju. Sad je red na nas

Škola sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce" organizuje humanitarnu trku za pomoć u radu.

Maja Isović Dobrijević / 15. August 2019

Foto: FB

 

Trka će se održati u parku Mladen Stojanović u Banjaluci u nedjelju 25.8.2019. sa početkom od 19 časova.

Dužina staze je 3km za odrasle i 600m za djecu ispod 14 godina, a svi zainteresovani imaće priliku da pogledaju trening sportista iz Škole sporta za lica sa poteškoćama u razvoju "Sunce".

"Cilj ove humanitarne trke je da se prikupe novčana sredstva za iznajmljivanje sale i omogućilo treniranje sportista tokom jesenjeg i zimskog perioda. Škola sporta 'Sunce' pruža redovne fizičke aktivnosti djeci i odraslima sa poteškoćama u razvoju. Glavni cilj Škole je da osigura da je sport dostupan svim licima sa poteškoćama u razvoju u svako vrijeme, da je kvalitet aktivnosti na visokom nivou i prilagođen sposobnostima svakog sportiste i da su sve aktivnosti potpuno besplatne", rekla je za BUKU Ana Ilijašević iz Škole sporta "Sunce".

Rad ove škole trenutno niko ne finansira, a koja je za sve njihove članove besplatna. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da dođu na trku.

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu i istrče trku i tako podrže naše sportiste!

Kotizacija za trku je 5+ KM.

 

 

Majka Svjetlana čiji je dječak član škole rekla je ranije da njen sim ima 9.5 godina i da je sretna što je ovakva škola pokrenuta u našem gradu.

"Moj dječak ima autizam i svakako smo ga planirali upisati na neki sport, ali nismo imali gdje u Banjaluci. Ova školica pružila nam je tu šansu i zato sam kao roditelj jako srećna. Nadam se da će svi podržati rad ove školice", rekla je ona.

Više informacija:

Facebook stranica škole

Instagram

 

 

 

 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.