IKEA povlači iz prodaje svoje kolačiće, uputili izvinjenje kupcima

IKEA povlači svoje kolačiće iz prodaje.

BUKA portal / 12. Mart 2019

 

"Povlače se mekani sljezovi kolačići SÖTSAK SKUMTOPP od 180g, zbog neprecizno označene deklaracije o alergenima mlijeka u popisu sastojaka. Sigurnost hrane je najviši prioritet u tvrtki IKEA i želimo dati do znanja kupcima da su SÖTSAK SKUMTOPP kolačići s oznakom datuma nabolje upotrijebiti do između 2019-03-12 i 2019-04-18 zahvaćeni ovim opozivom."

Svojim kupcima koji su alergični ili ne podnose sastojke mlijeka ili mlijeko, IKEA savjetuje da vrate SÖTSAK SKUMTOPP u najbližu robnu kuću IKEA za puni povrat novca.

IKEA objasnila zašto kolačiće povlače iz prodaje

"Kupci se moraju uvijek osjećati sigurnima i znati da su prehrambeni proizvodi koji se prodaju i poslužuju u robnoj kući IKEA sigurni i zdravi za konzumaciju. IKEA stoga povlači iz prodaje SÖTSAK SKUMTOPP, mekane sljezove kolačiće, 180 g, zbog nejasne deklaracije o alergenima mlijeka na popisu sastojaka.

Proizvod sadrži sirutku u prahu, koja se dobiva iz mlijeka, što proizvod čini mogućim zdravstvenim rizikom za svakoga tko je alergičan ili ne podnosi mlijeko ili sastojke mlijeka. Iako se sirutka u prahu spominje na popisu sastojaka, mlijeko se, nažalost, ne spominje.

Osobe koje ne pate od alergija ili netolerancije na sastojke mlijeka ili mlijeko, ne moraju brinuti o kvaliteti proizvoda. Kupcima alergičnim ili netolerantnim na mlijeko ili na neki drugi način zabrinutima, savjetujemo da vrate SÖTSAK SKUMTOPP u najbližu robnu kuću IKEA za puni povrat novca. Nije potrebna potvrda.

Žao nam je zbog mogućih neugodnosti", priopćili su iz IKEA-e te dodali da se za više informacija kupci mogu obratiti IKEA Službi za kupce.

Index


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.