IMAMO RJEŠENJE U slučaju vanredne situacije, skinite grudnjak

Našli ste se usred vanredne situacije? Bolje bi vam bilo da na sebi imate grudnjak za takve prilike. Jednostavno ga svucite, razdvojite korpice, zakačite bretele i navucite ga na glavu – jedna korpica za vas i jedna za vašeg prijatelja.

BUKA portal / 21. Januar 2020


Dr Elena Bodnar osvojila je prošle godine satiričnu nagradu Ignoble Award za svoj izum Emergency Bra. Ova nagrada dodjeljuje se za izume koji na prvi pogled djeluju šašavo, ali su često iznenađujuće praktični. Sada je Bodnar učinila svoj eBra dostupan za javnost, može se naručiti preko internet za samo $29.95, prenosi Fox News.

"Cilj ovog izuma za vanredne situacije u kojima je ugroženo disanje jeste da se čvrsto fiksira i u potpunosti pokrije disajne organe. Na sreću, dizajn grudnjaka je već u obliku maske za lice tako uz nekoliko dizajnerskih rješenja, Emergency Bra maksimalno sprečava prolazak kontaminiranog vazduha" navodi se u objašnjenju na web stranici eBra.

Bodnar je porijeklom iz Ukrajine, a sada živi u Čikagu. Svoju medicinsku karijeru započela je proučavajući efekte nuklerane katastrofe u Černobilu 1986. godine. Da su ljudi imali jeftine i dostupne gas maske u prvih nekoliko sati nakon nasreće, kaže ona, mogli su izbjeći udisanje jodina-131, koji izaziva bolest zbog radijacije.

Grudnjak koji se pretvara u gas masku mogao je biti koristan i tokom terorističkih napada 11. septembra, kao i ženama koje su se zatekle u pješčanoj oluji koja je nedavno pogodila Sidnej, kazala je.

Morate biti uvijek spremni, na svakom mjestu, u svakom trenutku, a praktično svaka žena nosi grudnjak. Njen patent izgleda lijepo i ne razlikuje se od konvencionalnog grudnjaka, dodaje.
 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.