Iskustvo porođaja u Banjaluci: O povratku mog djeteta u ruke dželata, nema ni govora

Prenosimo vam komentar majke čija je beba bila na respiratoru u Kliničkom centru Banjaluka, za koji je ustanovljeno da je neispravan.

Buka / 18. Januar 2016

Komentar je objavljen na Fejsbuk stranici "Iskustvo porođaja u Banjaluci", a mi vam ga prenosimo u cijelosti:


"Molila bih Vas da objavite u cijelosti moj komentar u vezi sa kvarom respiratora u Klinickom centru Banja Luka. Unaprijed zahvalna!

 

Ja sam jedna od majki djece koja su prebačena u Beograd i dalje ne znam ko je taj koji me obavijestio o kvaru respiratora, možda još jedan od duhova koji hoda Kliničkim centrom?! Molim dragog Boga da ovo sve nije uticalo na moje dijete, jer o nekompetentnosti, samozivosti i bezobrazluku osoblja Kliničkog centra nepotrebno je govoriti.Svjedok sam istog već duže vrijeme, jer sam zaista dugo ležala u toj "ustanovi". Postoje ljudi koji se bave odgovornošću istih, jer je sami,očigledno nemaju.Za nemar i ugrožavanje zdravlja moga djetesceta, pobrinuce se nadležni, jer ovakav postupak ne može i ne smije proći na ovakav način.Moje dijete je najduže na respiratorima i 25 dana slušam jednu te istu priču, iako sam primjetila promjenu na svom malom anđelu.O načelnici odjela Intenzivne njege pogotovo komentar nemam, jer ista nije našla za shodno da mi kaze istinu, nego je izmislila razlog odlaska mog djeteta, pritom mi okrenuvsi ledja. Da ne napominjem da male bebe koje se hrane majcinim mlijekom salju bez tih istih majki, a znamo koliko je bitan kontakt novorodjenceta sa roditeljima, a o majcinom mlijeku i njegovim blagodetima da i ne pricamo. Na sve ostale probleme, još i ovaj! O povratku mog djeteta u ruke dželata, nema ni govora, jer isti umjesto da odgovaraju svojim ostavkama, izmišljaju i pričaju bajke. Neka je svim ženama u Banja Luci i široj okolini dragi Bog u pomoći, jer je, očigledno, Hipokrat već odavno umro na rukama osoblja Kliničkog centra Banja Luka!"

Moja borba tek počinje i to ne radi mene, nego i radi onih koje tek trebaju da odu gore! Molim Vas da mi pomognete tako, što cete, za početak, objaviti moj komentar... Ne zelim da se ovo nikome ponovi!"

 

 


Buka preporuka

Kolumne

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.