Iz Gradske uprave potvrđeno: Nepropisno parkiranje na Građišu

O svemu će biti obaviještena komunalna policija.

BUKA/M.I.D. / 12. Juli 2019

Foto: BUKA

 

Već smo pisali o tome da se građani parkiraju na popularnom dječijem igralištu "Građiš". Jutros nam je iz Gradske uprave Banjaluke potvrđeno da je riječ o nepropisnom parkiranju i da će o svemu biti obaviještena komunalna policija.

"Ranije su tu stajali betonski stubovi koji su zabranjivali prolazak automobila, ali neko ih je očigledno sklonio. Prema Regulacinom planu tu je planirano dječije igralište", rekli su iz Gradske uprave za BUKU.

Podsjetimo da su stanari ulice Sime Šolaje nekoliko godina branili ovo mjesto od namjere da se pretvori u parking i sada su opet su u strahu da se opet ne povede priča o parkingu, jer se nesavjesni vozači u posljednje vrijeme sve češće na tom mjestu parkiraju.

Aleksandar Žolja, stanar ulice Sime Šolaje rekao je da je u cijeloj priči sa Građišem uspjeh što je u regulaciom planu planirano igralište.

"Međutim ko zna kada će se krenuti u izgradnju samog igrališta, pošto su gradske vlasti prebacile na nas stanare da tražimo sponzore za igralište. Sa druge strane sve je napravljeno tako da bude parking, odnosno u ovoj sivoj zoni stanari, ali i ostali građani sve više koriste ovaj prostor za parkiranje", rekao je Žolja za BUKU.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.