Iz UKC-a pitaju Stanivukovića: Ko je pojeo jaje, pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama?

Kome vjerovati?

BUKA portal / 13. Oktobar 2021

Foto: BUKA

 

Radmila Baldić, magistar nutricionizma UKC Republike Srpske oglasila se o hrani za trudnice i porodilje.

"Želim da poručim gospodinu Stanivukoviću da ne objavljuje nepotpune obroke za trudnice i porodilje, niti za bilo koju kategoriju pacijenata. Ako imate imalo morala, nemojte da Vam trudnice i porodilje budu oružje u prljavoj kampanji koju vodite. Kada ste već slikali doručak, zanima me gdje ste sklonili ostatak, ko je pojeo: jaje, čitavu pavlaku, čaj i plazma keks od 150 grama? Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima", napisala je Radmila Baldić.

Dodaje da ne želi da njeno  ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja.

"Osim što manipulišete, Vi sigurno niste dovoljno obrazovani i kompetentni da pričate o temi koju ne poznajete. Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje", istakla je.

Podsjetimo da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković pokazao juče fotografije hrane koja se porodiljama servira na UKC RS u Banjaluci.

 

 

"Pozivam nutricioniste da daju ostavku i da ovakvu hranu nikome nikad ne serviraju, pa ni našim porodiljama. Ovo je nevjerovatno", rekao je prvi čovjek grada.

"Porodilje jedu suvi hljeb, ovo je danas slikano. Čekam da Đajić kaže da ovo nije istina, ali na fotografijama se jasno vidi da je to Klinički centar", naglasio je on.

Stanivuković je rekao da očekuje od Republičke inspekcije da ode u UKC.

Nakon Stanivukovića press konferenciju u Gradskoj upravi održao je i predsjednik Skupštine grad, Mladen Ilić koji je rekao da Stanivukovićeve fotografije ne predstavljaju "stvarno stanje" i pokazao je dnevni meni sa UKC-a.

"Tražio sam od UKC Republike Srpske da se izjasne o tim fotografijama i dobio sam drugačije fotografije, nego što je danas pokazao gradonačelnik. Dobio sam i spisak obroka koje imaju porodilje i to definitivno nije onako kako je gradonačelnik pokušao predstaviti," rekao je Ilić.

 

 

 

 

Podsjetimo da je direktor UKC RS, Vlado Đajić u junu ove godine rekao je da je ishrana na UKC-u na svjetskom nivou.

"Kao što pratimo sve standarde u medicini, tako pratimo i standarde u ishrani. Naši pacijenti dobijaju hranu koja je po svjetskim standardima što se tiče sastava, kalorija i količina. Vjerujte, oko 150 ljudi je svaki dan pred mojom kancelarijom, a 0,1 odsto se žalilo na kvalitet hrane u UKC", rekao je Đajić.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.