Izbor novinskih agencija: Đoković najbolji sportista, prati ga Modrić

U izboru su učestvovale 23 novinske agencije iz Evrope.

BUKA portal / 26. Decembar 2018

Srpski teniser Novak Đoković koji je ove godine osvojio Wimbledon i US Open te se vratio na prvo mjesto svjetske liste osvojio je prvo mjesto u izboru za najboljeg sportistu Evrope u 2018. godini u 61. izboru koji organizovala Poljska novinska agencija (PAP), a u kojem su učestvovale 23 novinske agencije iz Evrope.

Drugo mjesto zauzeo je kapiten hrvatske fudbalske reprezentacije Luka Modrić.

Na trećem mjestu je svjetski prvak u formuli 1 Britanac Luis Hamilton sa 114 bodova, četvrta je češka skijašica i snouborderka Ester Ledeka sa 74 boda, a na petom mjestu se nalazi francuski biatlonac Martin Furkado.

Među 10 najboljih su i austrijski skijaš Marsel Hiršer, norveška skijašica trkačica Marit Bjorgen, francuski fudbaler Antoan Grizman, francuski atletičar Kevin Mjyer, rumunska teniserka Simona Halep i poljski skijaš skakač Kamil Stok, javlja Hina.

PAP najbolje sportaše Evrope bira od 1958. godine, a ove godine u izboru su učestvovao AFP (Francuska), AGERPRES (Rumunjska), ANP (Nizozemska), APA (Austrija), Anadolu Ajansi (Turska), ATA (Albanija), BELGA (Belgija), BTA (Bugarska), CTK (Češka), DPA (Njemačka), EFE (Španjolska), ELTA (Litva), HINA (Hrvatska), LETA (Litva), LUSA (Portugal), MOLDPRES (Moldavija), MTI (Mađarska), STA (Slovenija), TANJUG (Srbija), TASS (Rusija), TASR (Slovačka), UKRINFORM (Ukrajina) i PAP (Poljska).

Najbolji sportisti Evrope:
1. Novak Đoković (Srb/tenis) 145

2. Luka Modrić (Hrv/fudbal) 132

3. Luis Hamilton (VB/formula 1) 114

4. Ester Ledeka (Češ/alpsko skijanje, snoubord) 74

5. Martin Forkado (Fra/biatlon) 69

6. Marsel Hiršer (Aut/alpsko skijanje) 67

7. Marit Bjorgen (Nor/skijaško trčanje) 59

8. Antoan Grizman (Fra/fudbal) 43

9. Kevin Majer (Fra/atletika) 40

10. Simona Halep (Rum/tenis) 39

10. Kamil Stok (Polj/skijaški skokovi) 39...

 

Fena


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.