Izdrži majstore,svi smo uz tebe: Dodik uputio pismo podrške povrijeđenom košarkašu Јusufu Nurkiću

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo podrške bosanskohercegovačkom košarkašu Јusufu Nurkiću koji igra u NBA ligi za Portland, a koji je zadobio tešku povredu noge.

BUKA portal / 27. Mart 2019

 

- Neprijatno me iznenadila vijest o teškoj povredi koju si doživio na kraju utakmice sa Bruklinom u kojoj si, kao i do sada pružio sjajnu partiju. Kao čovjek i ljubitelj košarke, ali i tvoj fan želim da ti uputim iskrene riječi podrške i ohrabrenja za što skoriji oporavak i povratak na teren - istakao je Dodik u pismu podrške.

U saopštenju iz kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH navodi se da je Dodik u pismu podrške naglasio da izuzetno cijeni Nurkićevu igru i da se radovao njegovim briljantnim nastupima za Portland u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi u kojoj nastupaju najbolji, među kojima je i Nurkić, ravnopravno se noseći sa divovima svjetske košarke.

- Izdrži majstore, svi smo uz tebe. Očekujemo te ponovo na košarkaškom terenu, očekujemo tvoje briljantne igre, jer ti još nisi pokazao sve što možeš i umiješ - poručio je Dodik u pismu podrške košarkašku Јusufu Nurkiću.

Nurkić je teško povrijeđen na meču između Portlanda i Bruklina kada je zadobio lom potkoljenice. Mediji su prenijeli da je Nurkić uspješno operisan, a, prema prvim informacijama, mišići i nervi nisu pokidani.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.