Jajce i zvanično partner Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture

Grad Jajce i službeno je podržao kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine, te potvrdio da će kao grad – partner, učestvovati u najambicioznijem projektu iz oblasti kulture, ikad pokrenutog u Banjoj Luci.

BUKA portal / 10. Juli 2019

 Sličnu odluku ranije je donio grad Bihać, koji će, takođe učestvovati u ovom projektu, kao grad – partner.

Poslije ranijih najava, Opštinsko vijeće Jajce je donijelo i formalnu odluku o tome da će, kao partner, učestvovati u banjalučkoj kandidaturi.

O ovome su članove Tima za kandidaturu Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture, na jučerašnjem sastankku, informisali predstavnici kulturne scene Jajca.

Tokom tog sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Grada Bihaća, bilo je riječi o finaliziranju umjetničkog programa sa kojim ova tri grada izlaze pred Panel Evropske Komisije 24. septembra ove godine.

Na sastanku je dogovoreno pet velikih i niz projekata srednjeg i malog obima, kao i saradnja na institucionalnom nivou, ali i povezivanje nezavisnih scena ovih gradova.

Rok za predaju aplikacione knjige je 24. avgust, a grad koji će ponijeti titulu 2024. zajedno sa gradom iz Estonije, odnosno Austrije, biće poznat krajem septembra kada će se birati između Banje Luke i Mostara iz Bosne i Hercegovine i Bodoa iz Norveške.

 

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.