"Jedina istina je da već skoro četiri godine niko nije odgovarao za ubistvo Davida Dragičevića"

Danas se održava nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprječavanje dokazivanja"

Maja Isović Dobrijević / 21. Septembar 2021

 

Danas se održava nastavak glavnog pretresa u predmetu protiv dvojice krim tehničara Policijske uprave Banjaluka Mikice Marjanca i Zorana Bošnjaka zbog sumnje da su počinili krivično djelo "Sprječavanje dokazivanja", tj. zbog sumjnje da su uništili donji veš Davida Dragičevića koji je mogao i trebao da posluži kao važan dokaz u istrazi.

Predviđeno je da tokom današnjeg pretresa budu saslušani svjedoci odbrane.

Podsjećamo da optužnicu u ovom predmetu zastupa tužilac Dalibor Vrećo koji se dovodi u vezu sa zataškvanjem ubistva Davida Dragičevića i od koga je Tužilaštvo BiH izuzelo taj predmet i zbog čega opravdano sumnjaju da je tom tužiocu u interesu da nastavi sa zataškavanjem ubistva Davida Dragičevića.

"Dalibor Vrećo više ne bi trebao nikakve optužnice da zastupa već bi upravo on trebao da se nađe na nekoj od budućih optužnica za brojna krivična djela koja je počinio, ali i dalje čini, nesavjestan rad u službi, zloupotreba službenoj položaja i ovlaštenja i dr", kažu iz Pravde za Davida.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Bošnjaka i Marijanca tereti da su 25. marta 2018. godine u prostoriji za sušenje predmeta banjalučke policije, u namjeri da spriječe dokazivanje krivičnog djela ubistvo Davida Dragičevića (21), njegove bokserice bacili u otpad, te time počinili krivično djelo - sprečavanje dokazivanje.

Članovi neformalne grupe "Pravda za Davida" rekli su da nema više istina, već je jedina istina da već skoro četiri godine niko nije odgovarao za ubistvo Davida Dragičevića. Dodaju da njima ovo suđenje nema nikakvog smisla.

"Nama nije jasno zašto Tužilaštvo BiH nije preuzeo i ovaj predmet, vidjećemo kako će se ovo odvijati dalje. Strpljenja je jako malo. Nemamo detalje o slučaju koje je preuzelo Tužilaštvo BiH", rekao je Ozren Perduv.

Ovo je treći pretres vezano za ovo suđenje.

Dragičević je nestao u noći 17. na 18. mart 2018. godine, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave “Kastel” u Banjaluci.

Postupajući tužilac u ovom slučaju je Dalibor Vrećo.

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.