Kako kraljevske porodice širom svijeta vaspitavaju svoju djecu? Metode koje su se pokazale kao uspješne!

Koje je osnovno pravilo za vaspitavanje djece kraljice Španije, a koje princeze od Danske?

BUKA portal / 04. Februar 2019

Pravilno odgajanje dece glavna je briga svakog roditelja. Od vas zavisi da li će deca izrasti u pristojne osobe koje će doprinositi društvu.

Vi im morate biti dobar primer na koji će se ugledati.

Metode za vaspitavanje dece kraljevskih porodica iz celog sveta:

Telesni kontakt

Princeza Dajana svoje sinove nije ispuštala iz ruku, što je veoma neobično za kraljevske porodice. Ona je verovala da im dodiri i bliskost donose veliku korist.

Tehnika „dvostrukog dodira“

Kejt Midlton i princ Vilijam koriste tehniku „dvostrukog dodira“ kako bi dete osećalo toplinu i ljubav od oba roditelja, kao i emotivnu sigurnost. Tako se ono oseća bezbedno i smireno.

Učenje stranih jezika

Kraljica Španije Leticija, još od malih nogu tera svoju decu da uče strane jezike, i to engleski i kineski. Isto tako, vodi ih i na ples i odbojku.

Vreme provedeno zajedno

Princeza Viktorija od Švedske se trudi da njeno dvoje dece stalno imaju zajedničke aktivnosti i vreme provode zajedno kako bi formirali čvrste veze.

Dozvola za društvene mreže

Princeza Mete-Marit od Norveške želi da njena deca vode normalan život kao i drugi tinejdžeri, pa im zato dozvoljava da koriste društvene mreže.

Pravila mogu da se prekrše

Princeza Meri od Danske vodi svoju decu na sportska takmičenja i razne zabavne događaje, ali se ne ljuti ako oni nekada prekrše pravila.

Učenje disciplini

Princeza Šarlin od Monaka i princ Albert svaki slobodan trenutak provode sa svojom decom, vode ih na plivanje, ali im postavljaju i stroga pravila i uče ih disciplini.

Saosećanje i razumevanje

Kraljica Matilde i kralj Filip od Belgije imaju četvoro dece i stalno ih vode u zoološki vrt i na volonterske akcije za beskućnike, starije osobe, osobe sa smetnjama u razvoju, kako bi se naučili saosećanju i razumevanju.

Korisni saveti

Maksima, kraljice Holandije, svojoj deci stalno daje praktične savete koji će im poslužiti u životu.

Stil


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.