Kamin rješenje za topao i romantičan dom

Kamini su uvijek u modi. Pored toga što u vaš dom donose posebnu toplinu i romantiku, omogućavaju ekonomično i ekološki prihvatljivo grijanje, a sa pametno biranim dizajnom mogu se uklopiti u svaki enterijer.

PR / 10. Decembar 2019

 

U moderno vrijeme, osim u dnevnim boravcima, kamini se sve češće smještaju i u druge prostorije, poput kupatila, spavaćih soba, biblioteka, pa čak i u kancelarijske prostore kao primarno ili dopunsko grijanje ili samo kao atrakcija.

Ako se odlučite za kupovinu ili ugradnju kamina, kvalitetnog partnera pronaći ćete u Kamin Studiu Žepče koji podržava ekološki prihvatljiva rješenja i nudi širok izbor kamina i ugradbenih ložišta. 

 

Prilikom izrade unutrašnjih ugradbenih kamina, Studio Žepče koristi isključivo Ytong blokove, kao najkvalitetniji materijal koji, osim izuzetne čvrstoće, posjeduje najviši stepen vatroopornosti.   

 

 

 

Ytong je negorivi građevinski materijal klase A1 koji ne sadrži štetne materije u gasovitom stanju zbog čega predstavlja nepogrešiv izbor prilikom samostalne ugradnje kamina ili kupovine gotovog proizvoda. Osim toga, Ytong blokovi pružaju odličnu toplotnu izolaciju osiguravajući ugodnu mikro klimu u objektu zbog čega su postali broj jedan među građevinskim materijalima po izboru brojnih investitora i stručnjaka iz ove oblasti.

Za obziđivanje kaminske konstrukcije idealne su Ytong Compact ploče koje također, osim brze i čiste gradnje kao i lake obradivosti, posjeduju odlična protivpožarna svojstva.

 

 

 

Za pravilan odabir vrste i oblika kamina potrebno je određeno predznanje. Sasvim je jasno da, zbog sigurnosti i garancije da će kamin dobro funkcionisati i da se dim neće vraćati u prostoriju, ovi radovi moraju biti izvedeni stručno i po tačno određenim pravilima. Od izuzetne je važnosti pravilno izvođenje dimnjaka kao i odabir ložišta kamina koje može biti otvoreno ili zatvoreno staklenim vratima. Također, dobro je znati da je snaga grijanja kod zatvorenih ognjišta značajno veća od onih otvorenog tipa.

Za više informacija o uslovima i načinima ugradnje kamina, svakako se obratite ljubaznom osoblju Kamin studia Žepče ili kontaktirajte Ytong stručnjake za gradnju. Više o Ytong sistemu gradnje saznajte ovdje.

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.