Kao Zrće, ali mnogo jeftinije: Novo evropsko hit mjesto na moru, u kome kafa i pivo koštaju 1,50 KM, a tekila još manje...

Kafa ili pivo u kafiću koštaju nešto više od 1,50 KM, a ni cijene vina nisu pretjerane. U nekim se kafićima na akcijama može popiti 10 tekila za oko 10,50 KM, a za solidan ručak valja izdvojiti oko 13,00 KM

BUKA portal / 11. Juni 2019

Uz Zrće i Magaluf na Majorci, i Sunčana plaža u Bugarskoj postaje sve popularnije mjesto za danonoćno partijanje i ispijanje alkohola u potocima.


Iako godinama ta zemlja na jugu balkanskog poluotoka nije bila pri evropskom vrhu posjećenijih destinacija, krvna slika turizma pomalo se mijenja – i to zahvaljujući dekadentnom ljetnom odredištu u koje su se zaljubili prvenstveno mladi Britanci, piše Punkufer.hr.


Slunchev Bryag (Sunčana plaža) nalazi se na Crnom moru, a popularnost duguje niskim cijenama.

 

 

suncana-plaza-bugarska-2


Kafa ili pivo u kafiću koštaju 6 kuna (nešto više od 1,50 KM), a ni cijene vina nisu pretjerane. U nekim se kafićima na akcijama može popiti 10 tekila za manje od 40 kuna (oko 10,50 KM), a za solidan ručak valja izdvojiti manje od 50 kuna (oko 13,00 KM).


Oni koji priželjkuju mirno ljetovanje Sunčanu plažu trebali bi izbjegavati, jer bi im se odmor mogao pretvoriti u kaos. Mladi koji piju do iznemoglosti, plešu goli po klubovima i hodaju bosi po razbijenom staklu uobičajen su prizor, baš kao i racije u popularnim noćnim barovima. 

 

suncana-plaza-bugarska-1


Bez obzira na to smatrate li uništavanje u alkoholu na Sunčanoj plaži dobrim ili lošim odmorom, Bugarska ima što ponuditi – moderna skijališta, lijepu prirode, finu hranu, kao i znamenitosti.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.