Katolička televizija Laudato objavila ustaški pozdrav reprezentaciji

LAUDATO televizija je televizija koja, kako sami kažu, promoviše kršćanske vrijednosti. Njihov je program tako ispunjen vjerskim sadržajem, a vjerskog sadržaja je puna i njihova Facebook stranica.

Index.hr / 27. Juni 2018

No, ono što su sinoć objavili je krajnje degutantno. Naime, slaveći pobjedu Hrvatske nad Islandom, oni su malo izmijenili riječi ustaške pjesme.

"Ante zove, Luka viče, mi smo spremni izborniče", piše na slici koju je objavio Laudato na svojoj službenoj stranici. Jasno, riječ je o očitoj aluziji na ustašku pjesmu "Evo zore, evo dana" gdje jedan stih kaže "Jure zove, Boban viče, za dom spremni Poglavniče".

Jure i Boban iz pjesme su ustaški zločinci i saveznici Adolfa Hitlera Jure Francetić i Rafael Boban i krajnje je vulgarno da se hrvatske nogometaše uspoređuje s njima, a Zlatka Dalića, tom logikom, s Poglavnikom.

Treba vidjeti hoće li i kako u ovom slučaju reagirati DORH.

Laudato Televizija s emitiranjem je započela na Božić 2015. godine. To je "obiteljska televizija s kršćanskim vrijednostima i vjerski televizijski kanal", kako ju je predstavila direktorica Ksenija Abramović, prijateljica Željke Markić, poznata po izjavi da "Nijemci u školama mijese tijesto za pizzu na dječjim guzicama".


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.