KEVIN SPACEY dao je intervju za opskurni desničarski "Hrvatski tjednik"

KEVIN SPACEY dao je intervju za opskurni desničarski Hrvatski tjednik.

BUKA portal / 13. Januar 2022

"Nije me trebalo dugo nagovarati da utjelovim lik Franje Tuđmana", naslov je članka u kojem Spacey govori da je Tuđman bio "istinski državnik kakvih danas nema". U intervjuu je ispričao i da se Tuđmanom bavio oko osam mjeseci. "Oko tri mjeseca vrlo intenzivno", naglašava.

Rekao je i da ga Jakov Sedlar nije dugo trebao nagovarati da prihvati ulogu Tuđmana. "Mi smo prijatelji i znam da mi ne bi nešto loše pokušao uvaliti. On je vrlo iskreno i s dosta strasti govorio o Tuđmanu, njemu je bilo jako stalo da ja odigram njegovog prijatelja Franju i brzo smo se dogovorili", kaže.

 

Hrvatski tjednik se u tekstu jako potrudio nahvaliti Sedlarov film o Tuđmanu, pa tako pišu da je "Spacey u interpretaciji snažniji i od samog Tuđmana". "Svaka riječ koju je izgovarao djelovala je kao da je upravo tada smišljena, a bila je itekako pripremljena od strane sjajnoga glumca koji je došao u Hrvatsku dati najbolji dio sebe, kako bi što bolje interpretirao najboljega od svih", pišu te dodaju da je Spacey "s iskrenom strašću izgovarao svaku rečenicu".

Brojne optužbe za seksualno zlostavljanje nazivaju "hajkom" i zaključuju da su "zli ljudi u Hrvatskoj njegove pravosudne probleme pokušali staviti u prvi plan". Inače, film će premijeru imati 14. svibnja, na Tuđmanov stoti rođendan.

Spacey mora platiti 31 milijun dolara odštete

Podsjećamo, Kevin Spacey se dan uoči Silvestrova pojavio u Zagrebu, nakon čega su krenula nagađanja o tome da je glumac u Hrvatsku došao snimati novi film. Vijest se pokazala točnom, Spaceyja je pozvao Jakov Sedlar da glumi prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana u igranom dokumentarnom filmu za koji je scenarij napisao Hrvoje Hitrec.

Spaceyju ovo nije bio prvi posjet Hrvatskoj. Prije 13 godina bio je u Dubrovniku i na Hvaru nakon boravka na Sarajevo Film Festivalu.

U studenom je odlučeno da mora platiti gotovo 31 milijun dolara odštete produkcijskoj kući koja stoji iza Kuće od karata, serije u kojoj je glumio do otkaza dobivenog zbog optužbi za seksualno uznemiravanje. Val optužbi koji je prekinuo karijeru 62-godišnjeg glumca počeo je 2017. godine. Prvu ulogu nakon optužbi za zlostavljanje Spacey je dobio ljetos.

Index.hr


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.