Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta.

Kolektivna izložba likovnih radova polaznika Škole crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta biće otvorena 22. juna (subota) 2019. godine u 19:00 časova u Kulturnom centru UDAS, ul. Sime Miljuša br.2. Banja Luka.

BUKA portal / 18. Juni 2019

Pored izložbe, polaznici Škole premijerno će, za sve posjetioce, izvesti lutkarsku predstavu ‘’Tri praseta’’. 

Na kolektivnoj izložbi će biti predstavljeni likovni radovi, crteži polaznika koja su crtali i slikali u proteklih pet mjeseci.  Školu crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta u prethodnom polugodištu koje je trajalo od februara do juna 2019. godine pohađalo je ukupno 40 djece sa i bez invaliditeta uzrasta od 6 do 18 godina. Polaznici Škole su svake subote sticali nova znanja iz slikartsva na zadatu temu. Polaznike Škole vodila je Sandra Mićić, profesor likovne kulture. 

O Školi crtanja i slikanja: Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta, počela je sa realizacijom 2007. godine. Školu su, pri Kulturnom centru UDAS, u formi pilot projekta, pokrenuli mladi umjetnici sa Akademije likovne umjetnosti Banja Luka. Misija Škole crtanja i slikanja je ostala nepromjenjena sve ove godine a usmjerena je na poticanje uvažavanja različitosti, te promociju prava i mogućnosti djece sa i bez invaliditeta zasnovane na konceptu poštovanja ljudskih prava.
Cilj naše Škole jeste da ona bude sigurno i poticajno mjesto gdje će mladi polaznici, djeca sa i bez invaliditeta, iskazati svoje umjetničke i kreativne potencijale uz stručno vođstvo posvećenih profesora likovne kulture. Škola daje mogućnost promocije i predstavlja primjer inkluzivnog pristupa u radu sa djecom sa invaliditetom kao jednog od važnih segmenta u postizanju ravnopravnog odnosa prema djeci sa invaliditetom u našem društvu.
Polaznici Škole kroz različite crtačke i slikarske tehnike, stvarajući vlastita umjetnička djela stiču nova znanja kako u oblasti crtanja i slikanja tako i u razumijevanju i prihvatanju koncepta različitosti, jednakih mogućnosti za djecu sa invaliditetom. Škola je prostor u kojem polaznici svih uzrasta stiču vrijedne životne vještine, uspostavljaju divna i dugotrajna prijateljstva, grade samopuzdanje i potiču jedni druge u okruženju uvažavanja i stvaranja.  
Do sada je kroz program rada Škole prošlo je preko 100 djece sa i bez invaliditeta, uzrasta od 6 do 18 godina. 

Polaznicima Škole čestitamo na uspješno završenom polugodištu, te najavljujemo da Škola crtanja i slikanja za djecu sa i bez invaliditeta nastavlja sa radom u septembru u školskoj 2019/2020, nakon ljetnjeg raspusta. 

Škola crtanja i slikanja se realizuje u okviru projekata iz oblasti kulture kojeg podržava Odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu Grada Banja Luka za 2019. godinu. 
 


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.