Koncert DAMJANA JOVIČINA & PERFORMANS KOLEKTIVA u Vijećnici Banskog dvora

Kroz razmjenu iskustva i susretanja estetskih preferenci, ansambl osnovan od strane Damjana Jovičina i Slobodana Vidovića nudi veoma bogat svijet asocijacija.

BUKA portal / 11. Februar 2020

U Vijećnici Banskog dvora 13. februara (četvrtak) u 20.00 časova biće održano veče savremene muzike: KONCERT DAMJAN JOVIČIN & PERFORMANS KOLEKTIV - OD IMPROVIZACIJE DO KOMPOZICIJE. Ulaz na koncert je slobodan.
 
Kroz razmjenu iskustva i susretanja estetskih preferenci, ansambl osnovan od strane Damjana Jovičina i Slobodana Vidovića nudi veoma bogat svijet asocijacija. U ansamblu su Banjalučani zaduženi za udaračku sekciju, Slobodan Vidović i Ranko Tadić – umjetnici koji pored virtuoznog izvođenja u muzici vide posebne kvalitete i biografski ih utjelovljuju u svoja umjetnička djela . Saksofon i klarinet su povjereni Rastku Uzunoviću, multi-instrumentalisti i izvođaču najšireg spektra žanrova od pop muzike, preko džeza i klasične muzike do slobodne improvizacije. Gitarista ansambla je frontmen beogradskog benda “Hashima”, alternativnog džez/rok sastava koji je dobio brojna priznanja i nagrade na međunarodnim festivalima - Igor Mišković.

Za vokalima i elektronikom je gošća Tea Šoti, koja u jeku svoje međunarodne karijere prihvata poziv da im se pridruži u Banskom dvoru. Kao pijanista, kompozitor i koordinator ansambla, predstaviće se Damjan Jovičin, mladi umjetnik sa uporištem u savremenoj klasičnoj muzici ali i svim eksperimentalnim spojevima koji se od iste mogu izvesti.

Ova veoma široka inicijativa počiva na ekspanziji polja savremene umjetnosti i novih nivoa koji se osvajaju spajanjem medija, žanrova i stilova. Ovaj koncert je graničnik između oblasti kao što su modalni i fri džez, klasična muzika, elektronika, performans art, kao i graničnik estetika koje ih čine.
Pored muzičkog utiska, ideje kao što su otvoreno djelo, sloboda interpretacije, kompozicija u trenutku su univerzalne umjetničke okupacije koje su transmedijalne i omogućuju inspiraciju iz svih vrsta umjetnosti.

Jedan koncert u tom smislu može biti djelo konceptualne umjetnosti ili performans ali i koncert slušajuće muzike - možemo ga slušati, gledati i percipirati na različite načine.
 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.