Koncert kamernog ansambla “Libertango” u Art dvorištu

U Art dvorištu Banskog dvora 17. septembra 2019. godine (utorak) u 20.00 časova održaće se koncert kamernog ansambla „Libertango“.

BUKA portal / 16. Septembar 2019

 

- Odsviraćemo najljepše kompozicije iz opusa Astora Pijacole, kao i nove kompozicije mladih autora tango nuovo 21.vijeka, među kojima su Aleksandar Nikolić, M.D. Pujol, G.Vallejo, Y. Seung Ha - kazala je Sanja Čolić Zelić.

Ona je dodala da ih prostor Art dvorišta uvijek dodatno inspiriše, te da se veoma  raduju ponovnom nastupu na ovoj sceni Banskog dvora.
-Ugodna ljetna atmosfera i kamerni ambijent pod zvijezdama podsjeća na mediteran i more - a to je uvijek opuštajuća misao - rekla je Sanja Čolić Zelić.

Kamerni ansambl „Libertango“ nastao je u septembru 2003. godine u Banjaluci. Članovi ovog sastava su: Darko Ružičić (harmonika), Boris Dukić (klarinet), Ljiljana Milić (gitara), Dejan Đorđević (kontrabas) i Sanja Čolić Zelić (klavir). Svi članovi su profesori u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci.

„Libertango“ je sastav koji izvodi umjetničku muziku argentinskog kompozitora Astora Pijacole, što ih čini jedinstvenim na prostoru RS i BiH. Do sada su održali niz koncerata od kojih treba izdvojiti nekoliko nastupa održanih u Banskom dvoru u Banjaluci, (od kojih je jedan snimljen i uvršten u evroradijsku razmjenu sa petnaest zemalja), te koncert u Sarajevu u sklopu Međunarodnog festivala “Sarajevska zima”.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.