"Konobar u Splitu prepoznao je grb Zvezde. Prijetili su klanjem i tukli šipkama"

Četvorica vaterpolista Crvene zvezde napadnuti su danas u Splitu uoči utakmice s Mornarom u Regionalnoj ligi.

BUKA portal / 09. Februar 2019

Vaterpolisti su sjedili u kafići na Rivi u trenirkama Crvene Zvezde. Prišla im je skupina mladića i zatražila da skinu klupske trenirke. Potom su ih počeli naguravati i udarati.

Trojica igrača su pobjegla, a golman Aleksandro Kralj spasio se od udaraca skokom u more. Nije htio izaći do dolaska policije. Građani su mu pomogli, dok su drugi dovikivali kako je "on ipak četnik". Dok se spašavao bacanjem u more, golman Zvezde, rođen u Cetinju, vikao je: "Ja sam Crnogorac".

"Da nisam skočio, ubili bi me", kazao je nakon incidenta. 

Srbi su šokirani napadom, sazvali su izvanrednu press konferenciju u Savezu u Beogradu u 17 sati. Objavili su detalje napada.

"Naši igrači su imali jakne, a ispod su imali trenirke s obilježjima kluba. Konobar u kafiću je nekako vidio i prepoznao obilježja i započeo svađu. Naši su htjeli promijeniti kafić, a pojavila se određena grupa huligana sa šipkama, i prijetili su klanjem, a jednog su igrača udarili s leđa nekoliko puta. Maksimović je dobio metalnu štangu u nogu i pobjegao je s lica mjesta trčeći jedan kilometar. Alesandro Kralj je dobio štangu, ima povrede vrata i slomljen nos", na press konferenciji je kazao direktor Zvezde Igor Milojević i potvrdio da igrači još nisu krenuli za Beograd u Splita. 

"Svi smo šokirani. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske uvijek slobodno šetaju u našoj zemlji u obilježjima njihovih klubova. Ovo je jednostavno nepojmljivo", dodao je direktor Zvezde.

"Pa to nisu navijači, to su igrači"

Napad u Splitu uznemirio je predsjednika vaterpolskog saveza Srbije Viktora Jelenića.

"Golman se morao spašavati skokom u more. Što da kažem, pa to je sramota i katastrofa. To nisu navijači, to su igrači", kazao je Jelenić, bivši reprezentativac s olimpijskim i svjetskim medaljama.

Splitska policija traga za petoricom napadača na sportaše iz Srbije. 

"Žalosno je da se ovo događa u Splitu"

Nasilje su odmah osudili u splitskom Mornaru i Zajednici sportskih saveza i udruga Grada Splita.

"Nazvali su nas čelnici Zvezde i rekli da su na putu kući. Žalosti me da se to dogodilo u mom gradu. Besmisleno je to komentirati razloge napada", kazao je Zdeslav Vrdoljak, trener Mornara. 

Index


Buka preporuka

Region

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.