Košarkaši Srbije, Hrvatske i Slovenije saznali protivnike u kvalifikacijama za Olimpijske igre

Danas je u sjedištu FIBA-e u Ženevi izvršeno žrijebanje kvalifikacija za košarkaški turnir na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju.

BUKA portal / 27. Novembar 2019

pexels.com

Svoje rivale saznali su i selekcije Srbije, Hrvatske i Slovenije koje će pokušati biti jedne od četiri selekcije koje će kroz se kvalifikacije pokušati plasirati na Olimpijske igre u Tokiju.

Kvalifikacije se igraju u četiri grada, a učestvuje ukupno 24 ekipe. Selekcije su podijeljene u dvije grupe po tri ekipe, a pobjednici grupa će igrati u finalu za plasman u Tokio.

Srbija će svoj kvalifikacioni turnir igrati u Beogradu, a rivali su joj Dominikanska Republika, Novi Zeland, Portoriko, Italija i Senegal.

I selekcija Hrvatske će biti domaćin i to u Splitu, a za protivnike je dobila Tunis, Brazil, Njemačku, Rusiju i Meksiko.

Slovenci će imati mnogo teži zadatak s obzirom da će igrati u Kaunasu protiv Poljske, Angole, Litvanije, Južne Koreje i Venecuele.

Turniri se igraju od 23. do 28. juna iduće godine, a pobjednici će se priključiti Japanu, Nigeriji, Argentini, SAD-u, Iranu, Francuskoj, Španiji i Australiji.
 

Kvalifikacije za OIVictoria, Kanada

Grupa A: Grčka, Kina, Kanada
Grupa B: Urugvaj, Ceška, Turska

Split, Hrvatska

Grupa A: Njemačka, Rusija, Meksiko
Grupa B: Tunis, Hrvatska, Brazil

Kaunas, Litvanija

Grupa A: Litvanija, Južna Koreja, Venecuela
Grupa B: Poljska, Slovenija, Angola

Beograd, Srbija

Grupa A: Dominikanska Republika, Novi Zeland, Srbija
Grupa B: Portoriko, Italija, Senegal

Klix.ba


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.