Krizni štab Ministarstva zdravstva KS razmatra uvođenje restriktivnijih mjera

Zbog činjenice da je proteklih dana došlo do značajnog povećanja broja zaraženih, što je promijenilo zdravstveno-epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, Krizni štab Ministarstva zdravstva KS razmatra uvođenje restriktivnijih mjera

BUKA portal / 04. Juli 2020

O njima će javnost biti blagovremeno informisana. Članovi Štaba naglašavaju da je osnovni razlog zbog kojeg je došlo do povećanja broja zaraženih, nepoštivanje preporučenih mjera koje su na snazi. Podsjećaju na obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i održavanje fizičke distance od najmanje dva metra te izbjegavanje masovnih okupljanja.

Osim toga, ističu kako je potrebno provoditi kontinuirano čišćenje i dezinfekciju prostora, kao i pranje i dezinfekciju ruku.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS ponovo je uputio apel stanovništvu da se ponaša maksimalno disciplinirano i odgovorno, pridržava svih navedenih i propisanih mjera te tako preuzme odgovornost za vlastito zdravlje i zdravlje svoje porodice.

"Posebno pozivamo stanovništvo da ne nasjeda na širenje neprovjerenih informacija i posljedično panike te da bude aktivan sudionik borbe protiv koronavirusa, kao i da se informiše samo iz provjerenih i relevantnih izvora", naglašavaju iz Kriznog štaba, saopšteno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

 


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.