"Kultura za život": Prikupljeno preko 2.200 KM

Snježana Plavšić- Đurović, samohrana majka, oboljela je od karcinoma grlića materice, a njen dječak od rođenja liječen je od rijetkog oblika tumora.

BUKA portal / 15. April 2019

Foto: Mondo

 

Inicijator dešavanja je Udruženja građana "Кultura kulturi" Banjaluka, a akciji su se odazvali brojni građani i udruženja. Sredstva su se prikupljala prodajom knjiga, stihova, crteža, slika i rukotvorina, kao i sportskim donacijama, a prikupljeno je preko 2.200 KM.

Tokom večeri bio je organizovan i kulturni program, uz nastupe brojnih muzičara i pjesnika...

"Od prodaje slika i knjiga prikupilo se 1464,20 KM. Na drugom kraju grada u dvorani u Metalu ekipe KK Smugglers i Unicredit banka, kao i ostali košarkaši banjalučke basket asocijace na Ol-star utakmici prikupili su 443,05 KM, tako da je za Snježanu večeras prikupljeno ukupno 1907,25 KM. Ovih dana dvije ekipe kulturnih radnika (koje ne žele da otkriju identitet) je uplatilo po 150 KM tako da možemo reći da je za Snježanu tokom ove zajedničke višednevne akcije prikupljeno nešto više od 2.200 KM", rekao je Danijel Mihić iz UG "Kultura Kulturi".

Snježana Plavšić- Đurović, samohrana majka, oboljela je od karcinoma grlića materice, a njen dječak od rođenja liječen je od rijetkog oblika tumora. Ova porodica nema stalna primanja jer Snježana, otkako se porodila, zbog brige o sinu ne radi, zbog čega su dobri ljudi iz Udruženja građana "Kultura kulturi" i pokrenuli ovu akciju.

Prijatelji manifestacije "Kulturom za život" su Udruženje za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ", Izdavačaka kuća "Imprimatur", "Art prostor" Ene Mitrovski, portal "Кulturište", Asocijacija slobodnih artista – neformalno udruženje, UG "Zajedno" – udruženje za podršku porodicama, licima i zajednici u mentalnom zdravlju, a veče su podržali Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, UDAS – organizacija amputiraca, Škola crtanja i slikanja "Dragaš", te "Popart Market", DIS pozorište mladih i brojni drugi pojedinci i udruženja.

Mondo


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.