Kurc odbacio optužbe za pronevjeru i korupciju: Montirani procesi

Nazvao ih montiranim procesima

BUKA portal / 07. Oktobar 2021


Austrijski kancelar Sebastijan Kurc odbacio je optužbe Tužilaštva za privredni kriminal i korupciju koje je protiv njega i nekoliko članova vladajuće Austrijske narodne stranke povelo istragu zbog pronevere i korupcije i nazvao ih montiranim procesima.


„Sada imamo nove istrage i opet se radi o konstruisanim optužbama po istom šablonu: tu se SMS poruke fragmentiraju, stavljaju u pogrešan kontekst i oko svega toga se isplete pravno-krivična konstrukcija“, rekao je Kurc u Brdu kod Kranja, gde je prisustvovao samitu o Zapadnom Balkanu.

Kurc je podsjetio na optužbe na njegov račun i na račun ministra finansija Gernota Blumela tokom istrage oko takozvane afere Ibica, koje su se kasnije pokazale natačnim.

Tužilaštvo je danas izvršilo pretres u nekoliko ministarstava i u kancelariji premijera zbog sumnje na pronevjeru i korupciju protiv Kurca i još devetero političara, među kojima je i nekoliko bliskih saradnika austrijskog kancelara.

Protiv Kurca se već vodi istraga zbog sumnje u davanje lažnog iskaza pred parlamentarnom komisijom koja se bavila aferom Ibica.

(Nova.rs)


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.