Lana Pudar aplauzima dočekana na aerodromu u Sarajevu (VIDEO)

Lana Pudar, petnaestogodišnja plivačica iz Mostara, aplauzima je dočekana u Sarajevu, nakon što se sa Evropskog prvenstva za juniore vratila sa tri medalje, dva srebra i jednim zlatom.

BUKA portal / 12. Juli 2021

Bh. plivačica Lana Pudar osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u disciplini 200 metara leptir, nakon čega je bila srebrena u disciplini 50 metara leptir, a kruna takmičenja došla je 11. jula kada je postala prvakinja u disciplini 100 metara leptir.

Na sarajevskom aerodromu dočekali su je građani – koji su joj uputili čestitke i gromoglasne aplauze.

“Ponosna sam na ove rezultate koje sam postigla u Rimu i drago mi je što su se rad i trud, moj i mojih trenera, isplatili. Ove medalje posvećujem svim dragim ljudima u domovini i van nje i drago mi je što vas moji uspjesi čine sretnim”, napisala je Pudar nakon velikog uspjeha na Instagramu.

Ovu uspješnu mladu plivačicu uskoro čeka i put u Tokio na Olimpijske igre.

“Mogu vam samo obećati da ću dati sve od sebe i na najbolji način predstaviti sebe, svoj klub i svoju državu”, poručila je Pudar.

Anja Margetić, olimpijka u plivanju i dogradonačelnica Sarajeva, pozdravila je ovaj uspjeh i najavila nastavak Lanine karijere u Sarajevu. Za nju su osigurana dva plaćena termina na bazenu Otoka, kao i općinski stan gdje će boraviti sa svojim trenerima kada bude u glavnom gradu BiH.

“Lana čestitam i dobrodošla u Sarajevo! Cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo je tvoja kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama. Naša stranka će se kroz vijeća i parlamente boriti da Lana Pudar, i ostali perspektivni sportisti i sportistkinje, dobiju adekvatne uslove treniranja i u Mostaru”, poručila je Anja Margetić, dogradonačelnica Grada Sarajeva.

Pogledajte video.


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.