Legendarni bubnjar Boris Leiner poziva fanove da zajedno napišu knjigu o neponovljivoj grupi Azra

Opisi mogu biti s Azrinih koncerata, razne anegdote, o pjesmama, albumima...slobodno, bez zadrške, iskreno.

E.B. / 10. Januar 2022

 

Boris Leiner koji je zajedno sa frontenom benda Azra Branimirom Džonijem Štulićom i basistom Mišom Hrnjakom osamdesetih godina harao rokenrol novotalasnom scenom bivše velike Jugoslavije, odlučio se da na jedan zanimljiv način zajedno sa fanovima Azre načini svojevrsan jedinstveni spomenar, koji govori o najboljem novotalasnom bendu domaće rok scene - zagrebačkoj grupi Azra.

Naime, pozvao je fanove Azre sa cijelog prostora ex-Yu, svjedoke tog vremena koji su bili na koncertima i pratili karijeru ovog neponovljivog benda, ali i one mlađe ljubitelje kojima je Azra uticala na živote, da sudjeluju na projektu pisanja hronike o grupi Azra.

Boris Leiner se obratio fanovima sljedećim riječima.

Dragi poštovaoci grupe Azra,
nakon puno knjiga kritičara i znalaca o Azri, smatram da je vrijeme da se da prostora i Azrinim fanovima da napišu svoje priče na tu temu. Prikupljam ih iz cijele regije, i napravit ću jedinstvenu zbirku-knjigu koju će isključivo napisati obožavatelji, svi oni kojima smo svirali: priče s druge strane bine... kako se kalio rokenrol...
Opisi mogu biti s Azrinih koncerata, razne anegdote, o pjesmama, albumima...slobodno, bez zadrške, iskreno.
Rok za slanje priča je 1. februar,
na adresu [email protected]

Pozdrav svima, Boris Leiner.

Prisjetimo se da je ovaj legendarni bubnjar nakon Azre sarađivao sa mnogim muzičarima i oformio bendove Vještice i Šo!mazgoon. On je umjetnik u svakom smislu te riječi. Bavi se muzikom i kiparstvom, a nedavno je ušao i u spisateljske vode i napisao autobiografski roman „Sve bio je ritam”. U njemu je opisao vrijeme kada je rokenrol na globalnom nivou bio najpopularniji muzički pravac i način života mladih.


Vezan tekst:

Boris Leiner za BUKU: Johnny Štulić je vodio Azru čeličnom rukom, znalo se tko drži visak, a tko cement miješa

 

 

 

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.