Legendarni kapetan Kirk iz "Zvjezdanih staza" postao je najstarija osoba koja je letjela u svemir

Bravo za Williama Shatnera

BUKA portal / 14. Oktobar 2021

Devedesetogodišnji William Shatner, koji je stekao slavu glumeći kapetana Kirka u originalnoj postavi kultnog naučno-fantastičnog serijala "Zvjezdane staze", vozio se suborbitalnom svemirskom letjelicom koja je zahvatila rub svemira prije nego što je skočila padobranom do slijetanja, čime je Shatner postao najstarija osoba koja je ikada putovala u svemir.

"To nije bilo ništa kao što je opisano", mogao se čuti Shatner kako govori na prijenosu uživo neposredno prije slijetanja.

Shatner je letio u svemirskoj letjelici New Shepard-one koju je razvila raketna kompanija Jeffa Bezosa, Blue Origin, i istog vozila koje je ovog ljeta odvelo Bezosa u svemir. Bezos, veliki obožavalac "Zvjezdanih staza", letio je sa Shatnerom. S njim su bila tri člana posade: Chris Boshuizen, suosnivač satelitske kompanije Planet Labs, i izvršni direktor softvera Glen de Vries, klijenit koji su platili, i Audrey Powers, potpredsjednica misije i letačkih operacija Blue Origin-a.

Ono što ste mi dali je najdublje iskustvo, tako sam ispunjen emocijama, jednostavno izvanredan ", rekao je Bezosu vidno uzbuženi Shatner, odmah po izlasku iz kapsule." Nadam se da se od ovoga nikada neću oporaviti. Nadam se da ću uspjeti zadržati ono što sada osjećam. "
 

Prevod BUKA

 

 


Buka preporuka

Tema

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.