Leti, ne leti nebeska Srpska!

Mi smo potrošili ogromne novce na subvencionisanje praznih aviona za Ljubljanu, Salzburg, a da zauzvrat nismo dobili ništa. Realno se postavlja pitanje odgovornosti ključnih ljudi, ne samo u banjalučkom aerodromu već i u Skaj Srpskoj

Elvir Padalović / 30. Mart 2011

"Djevojko draga, u žurbi sam između dva sastanka, a vi me uporno zadržavate". Ovim riječima je novinarku Nezavisnih novina sa telefona otpilio direktor “Aerodroma RS” Zoran Okilj, upitan da prokomentariše trenutnu situaciju u vezi sa izvještajem Ministarstva saobraćaja i veza o radu ovog preduzeća.

Zarad obezbjeđivanja nesmetanog i bezbjednog odvijanja aviosaobraćaja, Vlada RS je, imajući u vidu ozbiljne finansijske probleme Aerodroma Banjaluka, jedinog aerodroma u RS,  na svojoj posljednjoj sjednici usvojila odluku da se za finansiranje njegovih potreba obezbijedi iznos od 600 000 KM.

Kompanija Aerodromi RS, pa samim tim i banjalučki aerodrom, nisu baš u najboljoj finansijskoj situaciji. Preduzeću prijeti sudska blokada računa zbog neizmirenih obaveza prema radnicima, te ukidanje licence za obavljanje međunarodnog saobraćaja, a samim tim i zatvaranje.

Sve ovo se navodi u izvještaju Ministarstva saobraćaja i veza RS o radu ove kompanije, u kojem dalje stoji:

“Aerodromu nedostaju sredstva za nabavku mlaznog goriva, sredstava za spasilačko-vatrogasnu službu, a nema novca ni za obezbjeđenje pogonskog goriva za tehnička sredstva za letove, isplatu ugovorenih obaveza, kao ni za redovno podmirenje plata, doprinosa i poreza za zaposlene.

Ako se ne obezbijedi neophodan novac ili način sufinansiranja, ARS biće primorano da prestane sa radom, jer neće moći da obezbijedi funkcionisanje sistema kojim se obezbjeđuje međunarodni saobraćaj, a čime će se dovesti u pitanje postojanje i ostalih vazduhoplovnih subjekata u RS” - navodi se u informaciji koju je usvojila Vlada RS.”

Dakle, preduzeće koje se urušava zbog neprofitabilnosti, što konstatuje i Vlada RS, ta ista Vlada pomaže iznosom od 600 hiljada KM radi, podsjetimo još jednom, “obezbjeđivanja nesmetanog i bezbjednog odvijanja aviosaobraćaja”.

Napomenimo i da je ukupan iznos investicije Vlade RS u ovu kompaniju  u vidu njene dokapitalizacije nešto više od osam miliona KM.

“Nema sumnje da je aviosaobraćaj strateški jako bitan privredni segment i da se u njega treba ulagati, da je on često neprofitabilan, međutim kod nas to radi na jedan potpuno pogrešan način“, smatra Siniša Vukelić, urednik portala capital.ba.

“ Mi smo sada od nekog megalomanskog projekta mreže aerodroma u Republici Srpskoj došli do toga da nam je jedini perspektivan aerodrom koji ima budućnost za razvoj došao u situaciju da mu se oduzme licenca.”

Obećana pomoć Vlade RS u iznosu od 600 000 KM nije predviđena u budžetu RS već će se ona “nekako naći”. “Tranše će se uplaćivati po 50 000 KM mjesečno”, rekao je ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović.

Još jednom se pokazalo kako je Vlada RS loš privrednik, naročito u slučaju Aerodroma RS. Nikako da se počne graditi dugo najavljivani aerodrom u Trebinju, a debakli sa aerodromom u Banjaluci nižu se kao na traci.

“Pa imate situaciju da je premijer prije nekoliko dana u Trebinju ponovio kako nije odustao od izgradnje aerodroma u Trebinju, a onda vidimo da je direktor tog imaginarnog, nepostojećeg aerodroma došao u Banjaluku i pod njegovim je vodstvom sad i ovaj banjaluči aerodrom”, kaže Vukelić za BUKU.

Prisjetimo se čudne saradnje banjalučkog aerodroma sa privatnom austrijskom aviokompanijom "Austrojet” i uspostavljanje linije Banjaluka – Salzburg. Vlada RS subvencionisala je sa 1 200 000 maraka šest mjeseci letova praznog aviona.

“Mi smo potrošili ogromne novce na subvencionisanje praznih aviona za Ljubljanu, Salzburg, a da zauzvrat nismo dobili ništa. Realno se postavlja pitanje odgovornosti ključnih ljudi, ne samo u banjalučkom aerodromu već i u Skaj Srpskoj”, mišljenja je Vukelić.

Direktor kompanije “Aerodromi RS” Zoran Okilj, koji je i zatražio pomoć iz budžeta RS, nije htio da govori o problemima u preduzeću , kao ni o načinu na koji će se utrošiti Vladinih poklonjenih 600.000 maraka.  Ono što je novinarima potvrdio jeste da je kompanija i prošle godine poslovala sa gubitkom.

Prema podacima sa banjalučke berze, a koje je prenio banjalučki EUROBLIC, kompanija ARS je za šest mjeseci prošle godine napravila skoro duplo veći gubitak nego u istom periodu 2009. godine. Na kraju juna 2010. godine, bili su u minusu za nešto više od milion maraka, 2009. završili su sa oko 1,5 miliona gubitaka, kao i u 2008. godinu.
Skaj Srpska i nebeska Srpska

Vođena željom za razvojem aviosaobraćaja, Vlada RS je osnovala domaću avio-kompaniju “Skaj Srpska”, da bi 2010. donesena odluka o nabavci dva aviona za potrebe ove kompanije.

“Usljed mjera štednje preduzetih zbog svjetske ekonomske krize, avioni nisu nabavljeni”, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza RS, te kako su “jedine kompanije koje obavljaju letove sa jedinog aerodroma  slovenačka “Adrija ervejz”, na osnovu potpisanog memoranduma sa “Skaj Srpskom”, i “BH erlajns”.

Međutim, ono što se u saopštenju ne spominje je da se od tih dogovorenih letova postepeno odustaje. Sredinom januara ove godine, aviokompanija BH Airlines je ukinula letove na liniji Banjaluka – Frankfurt, zbog malog broja putnika. Doduše, ostali su sedmični letovi prema Cirihu, međutim podaci o broju putnika na ovom letu su i dalje misterija.

Pokazuje se kako su prihodi od svih letova zanemarivi i daleko ispod iznosa potrebnog za funkcionisanje aerodroma, što potvrđuje i reakcija direktora Zorana Okilja koji nije želio da otkrije ukupan broj putnika na svim letovima iz Banjaluke i prema Banjaluci.

“Pokazatelji o broju putnika i letova sa banjalučkog aerodroma su takođe netačni. To su većinom premijerski letovi odnosno aviona Vlade RS koji prevozi delegacije RS – premijera , članove Vlade ili Predsjednika RS. Brojevi realnog putničkog saobraćaja su veoma niski”, dodaje Siniša Vukelić.

“Ako bude zatvoren aerodrom u Mahovljanima, biće obustavljen i vazdušni saobraćaj u Republici Srpskoj. Sve to bi imalo dalekosežne posledice po privredni i društveni život Srpske” navodi se u saopštenju iz nadležnog Ministarstva. Međutim i ovo saopštenje dokaz je kako se spomenuti privredni i društveni život RS odvija samo zahvaljujući subvencijama Vlade RS. Od stvarnog razvoja nema ništa.

Jedina mogućnost kako pomoći Skaju Srpske i banjalučkom aerodromu jeste subvencija iz budžeta - rečeno je iz Ministarstva saobraćaja i veza. Drugog načina nema.

Čitajući saopštenje, zaključak se nameće sam po sebi, Vlada će i dalje sufinansirati sablasno prazne avione koji polijeću iz ”jake i ekonomski bolje” Republike Srpske. U ovom slučaju, Nebeske Republike Srpske.

Od istog autora : Dijaspora ili kad zamiriše preskupi banjalučki ćevap!


Buka preporuka

Društvo

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.