LG donirao Mašinskom fakultetu u Banjaluci opremu vrijednu 50.000 EURA

LG Electronics je danas donirao komercijalni sistem klimatizacije za obuku i istraživanje na Mašinskom fakultetu u Banjaluci. Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti će imati iskustvo iz prve ruke u radu i učenju na sistemima, sa kojima će se kasnije susretati tokom svog radnog iskustva, te eventualno učestvovati u dizajniranju novih modela u budućnosti.

BUKA / 15. Oktobar 2014

Sistemi klimatizacije su predstavljeni danas u Banjaluci, na prezentaciji donacije na kojoj su učestvovali prof. dr. Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta Banja Luka  Jae Won Yu, Direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja, LG Electronics Magyar Kft., Siniša Trifunović voditelj prodaje LG electronics, Banjaluka te prof. dr. Petar Gvero šef katedre za termotehniku Mašinskog fakulteta u Banjaluci.

 

Prisutnim se obratio prof. dr. Darko Knežević, dekan Mašinskog fakultetaGostima su na fakultetu predstavljeni sistemi klimatizacije MULTI V Mini za komercijalne prostore, a koji su postavljeni u laboratoriji Fakulteta, a koje će studenti koristiti za praktične vježbe i testiranja.  

„Veoma smo zahvalni kompaniji LG Electronics koja je prepoznala važnost obrazovanja mladih inženjera i za njenu pomoć Fakultetu u osiguravanju boljih uslova za rad i studiranje profesora i studenata. Studenti našeg Fakulteta do danas nisu imali priliku učiti iz ovakve blizine na ovim i sličnim sistemima. Nadamo se da će buduće generacije inženjera, obrazovane na našem Fakultetu, raditi sa Kompanijom LG Electronics i nastaviti da razvijaju ovako sofisticirane i ekološke sisteme” - rekao je prof. dr. Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta u Banja Luci.

Kompanija LG Electronics je angažirana u obrazovanju inženjera koji rade sa sistemima za klimatizaciju. O ovome svjedoči činjenica da u protekle dvije godine, LG Electronics daje podršku na nekoliko Mašinskih fakulteta u regionu. Ova korisna saradnja se još više proširila ovom donacijom koja podstiče funkcionalno i praktično obrazovanje budućih inženjera. Studenti će biti u stanju da koriste sisteme klimatizacije za simulaciju, testiranja i mjerenja.

 

Jae Won Yu

 
„Naš cilj je pomoći teoretsko i praktično obrazovanje budućih inženjera, posebno u zemljama kao što je Bosna i Hercegovina, te na taj način damo naš doprinos daljem razvoju zemlje. Mi u LG Electronics-u smo davno shvatili da je ulaganje u obrazovanje jedna od najvažnijih stvari u budućem razvoju poslovanaj na ovim prostorima” - rekao je Jae Won Yu, Direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja, LG Electronics Magyar Kft.   

 

LG electronics Banjaluka Zajedničko potpisivanje plakete o donaciji


Prisutnim su se obratili i Siniša Trifunović, iz LG Electornics Banjaluka te prof.dr. Petar Gvero šef katedre za termotehniku mašinskog fakulteta u Banjaluci

 

Ova donacija je omogućena i uz podršku komanija Royal Company d.o.o. iz Bijeljine i Hit Ing. d.o.o. iz Banja Luke, a koje su osigiurale dostavu i instaliranje opreme, pa su samim tim i aktivni učesnici u ovoj donaciji!

 

Kako smo saznali, vrijednost donacije je oko 50.000 EURA

 

 

 

 


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.