Ma kakav Facebook, Amazon, Netflix i Google! Prevoznici kontejnera zaradili više od svih njih – zajedno

LOVA DO KROVA

BUKA portal / 25. Novembar 2021

Ponovno stižu nevjerojatni podaci o zaradi u pomorskoj industriji ove godine. Naime brodari koji se bave prijevozom kontejnera sada zarađuje više od mnogih najpoznatijih imena Big Techa, javlja Splash247
Stručnjak za pomorsku industriju John McCown, koji je na čelu Blue Alpha Capitala u SAD-u, zbrojio je zajedničku dobit brodara u trećem kvartalu i usporedio ih sa zvijezdama interneta kao što su Facebook, Amazon, Netflix i Google, zajedno poznatih pod skraćenicom FANG, prenosi Pomorac.hr.

Dobit od 48,1 milijarde dolara u trećem kvartalu bila je gotovo 50 posto veća od ukupne dobiti FANG-a. U usporedbi s ogromnim zaradama Applea i Microsofta zajedno, profit koji je ostvaren u grani kontejnerskog prijevoza i dalje je gotovo 15 posto veći. Dakle prijevoznici su mogli uživati u sjajnoj i rekordnoj godini. Podsjetimo, kompanije su na dobrom putu da ostvare kombiniranu dobit od 200 milijardi dolara.
Zaokret u nedavnim rezultatima u kontejnerskom brodarstvu je neviđen. Gotovo da nema industrije koja je tako naglo porasla u svojim neto financijskim rezultatima, naveo je McCown u novom izvješću objavljenom tijekom vikenda.

Izvanredna dobit koju su svjetski brodari zabilježili ove godine – u kombinaciji s ozbiljnim padom razine pouzdanosti rasporeda – izazvala je bijes pošiljatelja, a mnoge regulatorne agencije pomno ispituju poslovanje brodara i saveza u kojima se nalaze.


Buka preporuka

Ekonomija

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.