Makedonci protestuju protiv novog dresa: Više od 12.000 potpisalo peticiju FOTO

Više od 12.000 Makedonaca potpisalo je za jedan dan onlajn peticiju za povlačenje novog bordo dresa fudbalske reprezentacije i vraćanje starog.

Beta / 29. Maj 2021

Fudbalska federacija Makedonije (FFM) predstavila je juče oko podne novi dres za predstojeće Evropsko prvenstvo koji je o osnovnoj varijanti u bordo boji, ali je to odmah naišlo na nezadovoljstvo makedonskih navijača i brojne kritike preko društvenih mreža.

Internet peticiju pod naslovom "Makedonija na EP u starim dresovima" za vraćanje starog dresa do danas u podne potpisalo je 12.040 makedonskih navijača.

"Imali smo možda najlepši dres koji je neka fudbalska reprezetacija imala! Umesto da igramo u tom dresu koji je donosio radost i pobede, za koji je ceo fudbalski svet govorio da je unikatan i lep, stručnjaci u FFM su rešilii da naprave novi dres koji uopšte ne sadrži prepoznatljivu crveno-žutu boju i liči na dres Letonije", navodi se u peticiji kojom se zahteva povlačenje novog i vraćanje starog dresa.

Novi dres reprezentacije Severne Makedonije u kojem će fudbaleri igrati na Evropskom prvenenstvu (facebook.com/footballfederationofmacedonia) ima tri verzije - u bordo, beloj i crnoj boji, sa stilizovanom aplikacijom glave balkanskog risa, novog simbola rerezentacije.

 


Buka preporuka

Vijesti

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.