Mamić na sudu u Sarajevu: Ponosni sam državljanin BiH

ZDRAVKO MAMIĆ koji je jučer uhapšen u Sarajevo se danas u 10 sati pojavio pred sudom.

Buka / 15. Juni 2018

 Kako javlja N1, u Sarajevo je došao i Zoran Mamić dati mu podršku. Ročište je trajalo vrlo kratko, već oko 10:35 je završeno. Mamiću su na ročištu postavljena pitanja tko je, što radi, ima li državljanstvo Bosne i Hercegovine i želi li biti izručen.

 

"Ponosni sam državljanin BiH i ne želim izručenje Hrvatskoj. Njihovom pravosuđu ne vjerujem, oni su prekršili sva moja prava", rekao je Mamić na sudu, javlja reporterka Al Jazeere Balkans.

 

Odluka suda bit će objavljena tijekom dana.

 

Mamićeva obrana rekla je kako on ne prihvaća izručenje Hrvatskoj.

 

"Završeno je ročište o ekstradiciji Zdravka Mamića. Sutkinja suda BiH Tatjana Kosović upitala ga je zna li zbog čega se nalazi pred sudom. Mamić je rekao da mu je trenutna adresa u Tomislavgradu, a sutkinja ga je upozorila da dok traje postupak pred sudom, svaku promjenu adrese mora prijaviti. Rekao je da je državljanin Bosne i Hercegovine i Hrvatske, da posjeduje matične brojeve obje države", ispričala je reporterka N1.

 

"Rekao je i da je po zanimanju menadžer u sportu. Njegov odvjetnik je kazao da Mamić ne prihvaća dobrovoljno izručenje Hrvatskoj jer nema zakonskih uvjeta shodno činjenici da je državljanin BiH", dodala je reporterka N1 uz napomenu da je Mamić rekao da se radi "o montiranom procesu" i da ne vjeruje hrvatskom pravosuđu.

 

Novinarka Al Jazeere Balkans javlja kako Mamić nije mogao pokazati uvjerenje o državljanstvu.


Buka preporuka

Buka desk

Najnovije

Posmatrajte događaje izbliza.

Prijavite se na naš Newsletter.